Ilyen lesz az idő a jövő héten

2019. szeptember 22. 13:54

Kedveli a meleg, esős időt? Akkor a jövő hetet imádni fogja!

2019. szeptember 22. 13:54

Csapadékosra fordul és egyúttal melegszik az idő a jövő héten. A hajnalok is melegebbek lesznek, és többfelé alakulnak 20 fok felett a maximumok  – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn kisebb-nagyobb szünetekkel többfelé várható eső, zápor. Délnyugaton és északkeleten néhol zivatar is kialakulhat, a legtöbb csapadék is ezeken a tájakon valószínű. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 15-23 fokig melegszik a levegő.

Kedden az ország nagy részén legalább rövid időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés az északkeleti tájakon várható. Kezdetben délen még előfordulhat eső, zápor, majd ott is megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet általában 8-15 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A nappali maximumok 19-25 fok között alakulnak.

Szerdán keleten több helyen valószínű eső, zápor, míg másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csupán helyenként lehet csapadék. Késő délutántól azonban a nyugati tájakon felhősödés kezdődik, és estétől ott egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, esetleg egy-egy zivatarra. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 18-24 fok között valószínű.

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban átmenetileg pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett helyenként alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a hajnalban képződő pára- és ködfoltok feloszlását követően kezdetben változóan felhős lesz az ég, délutántól azonban a nyugati, északnyugati területek fölé már egyre több felhő érkezik, és ott már eső, záporeső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 17-24 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ráadás-éve
2019. szeptember 22. 22:19
Nem bánnám ha minden évben csak 2-3 hét fagy lenne mert az szükséges, de a tél többi része lehetne 10 fokos is.
békalepcse
2019. szeptember 22. 21:52
Globális felmelegedés? A mijanink ép most henceg a beszélőkéjével, me' azt engedik felszólalni, aki torokra tudja venni a hosszú cicit... Ezt azért meg kellett vóna néznie előtte. https://www.youtube.com/watch?v=UeovIdpNPxY
3M..
2019. szeptember 22. 16:17
A Föld a klímaváltozás hatására folyamatosan hűl. Lassan Európában is olyan lesz az időjárás mint Szibériában szokott. Érzésem szerint néhány hónapon belül a vén kontinensre beköszönt a jégkorszak, a farkasordító hideg. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik