Völner: Jogi álruhába bújtatott politikai támadások érik Magyarországot

2019. szeptember 18. 17:21
A 7-es cikkely szerinti eljárás és a kvóta szerinti elosztási mechanizmus is ilyen – jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Nem zajlanak őszinte párbeszédek az Európai Unió intézményeiben a legégetőbb kérdésekben – jelentette ki a Karc FM-en az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pál úgy gondolja: lehet, hogy a nyílt beszéd nem elég elegáns Brüsszelben, de ideje lenne áttérni rá, mert akkor már a kezdeteknél tisztázni lehetne az álláspontokat és „nem évekig húzódó folyamatokban, elmaszatolt döntésekben” próbálnál feloldani a konfliktusokat.

Az államtitkár szerint ez igaz a Magyarország ellen a 7-es cikkely szerint zajló, jogállamisági eljárásra, valamint a frissen megalakult, új olasz kormány jóvoltából ismét erőre kapó kvóta szerinti elosztási mechanizmus ügyére. Az politikus úgy látja: jogi köntösbe bújtatott politikai támadások zajlanak hazánk ellen, amit jól mutat az is, hogy a Sargentini-jelentést jogi szempontból már rég lezártnak lehetne tekinteni. A felvetésekre ugyanis a magyar kormány – brüsszeli oldalról is elismerten – mindig együttműködően és kimerítően válaszolt, a vélelmezett jogsértések közül többet pedig korábban, tárgyalásos úton már rendeztek.

A skandináv országokban eleve van egy erős, liberális áramlat – felelte Völner Pál arra a kérdésre, hogy a finn uniós elnökség miért sürgeti a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárást. A politikus emlékeztetett: Helsinki ugyan maradéktalanul végrehajtotta az ideiglenes kvótahatározat rá eső részét, de közben nem érzi a migrációs krízisnek azt a nyomását, amit az élhetőbb, lakhatóbb klímájú országok elszenvednek. A Finnországra jellemző, 6 hónapos, sötét, hideg időszak ugyanis nem vonzó a délről Európába tartó migránsok számára. Eközben viszont a finnek jól tudnak tetszelegni abban a szerepkörben, hogy ők mennyire befogadóak és humánusak.

Völner Pál szerint a kettős mérce esete forog fent, ugyanis a Schengeni egyezmény épp olyan súlyú uniós jogszabály, mint a Dublini, ennek ellenére előbbit, az uniós határvédelem kérdését az unióban rendre félresöprik. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy gondolja: tisztázni kellene Brüsszelben, hogy azokat a tagállamokat, amelyek a Schengenihez hasonló, alapvető jogszabályokat maradéktalanul betartják, egy másik egyezmény alapján ne lehessen ezért szankcionálni.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pál, tisztában vagyok vele, hogy nem a te reszortod, de egye fene, talán tovább adod:
"Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre
Forrás: https://kuruc.info/r/2/202811/
Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás
Forrás: https://kuruc.info/r/2/202790/
Falhoz vágtak egy diákot a gyöngyöspatai iskolában - 444.html
https://444.hu/2019/09/18/falh..

Ha már a magyar pedagógustársadalomban nincs szemernyi önbecsülés, szerveztessétek meg a pedagógussztrájkot ti:
PEDAGÓGUSSZTRÁJKOT
- megfelelő munkakörülményekért az iskolákban
- a viselkedéshiányos tanulók különválasztását, speciális oktatásra
- biztonsági szolgálatot minden tanintézményben
- a pedagógusok védelmét, fenyegetés, támadás esetén 24 órán belüli tárgyalás, letöltendő szabadságvesztés
és stb.
HA EZT A SOROS-, CIVIL JOGVÉDŐK, -NGO-K európai vagy magyar bíróságokon megakadályozzák:
a Bét Menachem Héber Magyar Két tannyelvű Általános iskola,
a Lauder Javne Iskola,
a Scheiber Sándor Gimnázium és Ált. Iskola
is köteles legyen integrálni Gyöngyöspatáról és más szegény településekről az anyaiskolában tanulókkal megegyező számú cigány gyermeket!!!

Mivel ellenőrzött módon Magyarország is beenged a határon migránsokat, ezért nem arról van szó, hogy befogadó-nem befogadó ellentét lenne, hanem ésszerű módon és ésszerűtlenül befogadó. Az első kontradiktórikus ellentét, az utóbbi kontrér. A liberálisok vehetnek példát a tisztes, nem hazaáruló módon zajló, fenntartható befogadásból.

Jól értem? Magyarország "élhetőbb" ország, mint Finnország?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés