Karácsony, az alkalmatlan

2019. szeptember 18. 8:37

Bán Károly
Magyar Hírlap
Nincs igaza Tarlós István főpolgármesternek, aki Karácsony Gergelyt hazudós, tutyimutyi, tétova mama kedvencének nevezte.

„Ez a jellemábrázolás nem egészen precíz, ugyanis ilyen fogalmakkal azokat szokták illetni, akik nagyon szeretnének bizonyítani a maguk területén, de valahogy nem jön össze nekik. Az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje, vagy ahogyan az ATV-ben szólítják, Karácsony Gergő esetében nem látunk túl nagy igyekezetet, s bár fizetését Zugló polgármestereként kapja, e munkakörben az idén január óta alig-alig tűnt fel. Hétköznapjait lekötötte az előválasztás, az ATV, első körben a Horváth Csabával vívott – ádáznak nem nevezhető – párosmérkőzés, továbbá az, hogy Puzsérnak hébe-hóba maga is odamondjon. Zuglóban olyannyira nem volt jelen, hogy a zárszámadás elfogadását sem sikerült határidőre kitűznie. Ha néha mégis felbukkant Budapest XIV. kerületében, akkor a hírek szerint pezsgő is durrant.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Nincs igaza Tarlós István főpolgármesternek, aki Karácsony Gergelyt hazudós, tutyimutyi, tétova mama kedvencének nevezte.

Ez a jellemábrázolás nem egészen precíz, ugyanis ilyen fogalmakkal azokat szokták illetni, akik nagyon szeretnének bizonyítani a maguk területén, de valahogy nem jön össze nekik.”

Mit tartalmaz az értelmező szótár a tutyimutyira?

tutyimutyi (melléknév)
1. Gyenge akaratú, önállóan cselekedni képtelen (személy), aki nagyon tart attól, hogy sokat hibázik, ezért lassú mozgású, ügyetlen.
A tutyimutyi fiú csak akkor csinál bármit is, ha az anyja ráparancsol. A tutyimutyi férj a felesége minden szavának engedelmeskedik.

2. Gyenge szellemi képességű, tehetségtelen (személy), aki más kárára próbál előnyhöz jutni.
A cégnél egy tutyimutyi törtetőt tettek meg főnöknek. A tutyimutyi képmutató egy munkatársa ötletét adta elő sajátjaként.

Eredet [tutyimutyi < újmagyar: tutyi (meleg papucs) + mutuj (élhetetlen)]

Karácsony jellemvonásában ezek megtalálhatók?


Szerintem, ha https://www.magyarhirlap.hu/ve.. lévő teljes írást elolvassuk megkapjuk a választ.

A legtöbb, amit Karácsony Zuglóért tehet, hogy nincs ott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés