Kudarcba fulladt Sanchez kormányalakítási kísérlete Spanyolországban

2019. szeptember 17. 21:47
VI. Fülöp nem bízta meg kormányalakítással a szocialista miniszterelnököt, így új választásokat kell majd tartani Spanyolországban.

Hónapokig tartó tárgyalássorozat után kudarcot vallott Pedro Sanchez kormányalakítási kísérlete Spanyolországban – írja a Welt. A jelenleg hivatalban lévő szocialista kormányfő nem élvezi az uralkodó, VI. Fülöp bizalmát. 

VI. Fülöp azután döntött úgy, hogy nem bízza meg Sanchezt a kormányalakítással, hogy hosszan egyeztetett más pártok vezetőivel, illetve Sancheznek nem sikerült elegendő támogatást szereznie a többi párttól. Ennek megfelelően új választásokat tartanak majd Spanyolországban, amelynek dátumát november 10-ére tűzték ki. 

A legutóbbi, áprilisban tartott választásokat megnyerték ugyan a szocialisták, de a katalán függetlenség és a széttöredezett pártrendszer okozta feszültségek jóformán ellehetetlenítették a koalícióépítést. 

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a káoszt szeretnék nálunk is megvalósítani. Gyurcsány ki is mondta a 2018-as választások előtt, ha az ellenzék győz, káosz lesz. Most pedig, ahol megnyernek egy jelentősebb önkormányzatot, szintén is ez várható. Márki-Zay mintájára megszűnik a település érdekében végzett munka és mindent az országos politikai szerepre összpontosítanak.

Gyurcsány olyan, mint Lengyel László:-)))) képtelen eltalálni a valódi összefüggéseket.
A legutóbbi példa a kedvencem, amikor UVL-t támogatta:-)))))) nem látja át a nemzetközi politikát.

Egyértelmű, az olaszoknál, osztrákoknál, spanyoloknál az ügyvezető kormány átmeneti időszak, majd az új választás ugyanerről szól.
A patrióta nemzeti erők lenyomásáról, a cél a spekuláns rablóbirodalom prolongálása.
A Soros-Juncker-féle JOGÁLLAMI demokráciában a parlament nem számít..., ezért
...az ügyvezető kormány a legjobb kormány.
Az megnyithatja a kikötőket az összes turista előtt, hisz: parlamenti többség híján nincs felelőssége. Egy kis csoport irányít, pont, mint anno a Párt Politikai Bizottsága, akiket szintén nem a nép választott.
Ez a liberálkommunista demokrácia legmagasabb foka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés