Kavanaugh-ügy: abortuszpártisága motiválta a szexuális zaklatással gyanúsító Fordot

2019. szeptember 17. 12:44
Feminista konferencián vallotta be Christine Blasey Ford ügyvédje, hogy Brett Kavanaugh abortuszellenessége volt az, ami miatt szexuális zaklatással vádolták, mint Donald Trump bírójelöltjét.

Ismét szexuális zaklatással próbálják hírbe hozni Brett Kavanaugh amerikai főbírát – adtuk hírül mi is a New York Times nyomán. 

A Deborah-sztori már az egy évvel ezelőtti Kavanugh-meghallgatásokon is előkerült, a New York Times viszont azt állítja, most újabb részletekre bukkant.

A mostani gyanúsítás szerint egy kollégiumi partiban Kavanaugh egy hispán hölgynek mutogatta a péniszét. Ugyanakkor  Mollie Hemingway, aki írt egy másik könyvet a Kavanaugh-ügyről, kijelentette, hogy

a gyanúsító a bíró régi ellensége, és hogy az állítólagos áldozat, Deborah Ramirez nem volt hajlandó beszélni az esettel kapcsolatos emlékeiről,

barátai szerint pedig nem is emlékszik ilyesmire. 

Az érdekes az az, hogy Hemingway a két New York Times-os újságíró könyvéből tudja, hogy nem beszélt és nem emlékszik semmire az állítólagos áldozat, de erről saját lapjuk – mint arra Rod Dreher felhívja a figyelmet a The American Conservative-ban – a Kavanugh-kinevezés első évfordulóján  újraközölt sztoriban nem tesz említést. 

Brett Kavanaugh-t egy évvel ezelőtt választották meg főbírának az ameriki Legfelsőbb Bíróságba a nyugdíjba vonult Anthony Kennedy helyére Donald Trump jelölése nyomán. Az addig Kennedynek dolgozó Kavanaugh-ról nem született egyezség a demokraták és a republikánusok közt, így a „nukleáris opció” segítségével sima többséggel választották meg őt a republikánusok, miközben a demokraták kíméletlen hadjáratot folytattak ellene

A lejáratókampány egyik oka az volt, hogy Kavanaugh kinevezésével egy fős jobboldali többség alakult ki a kilenc tagú bírói testületben, amely az alkotmánybíróság szerepét is ellátja az Egyesült Államokban.

Brett Kavanaugh kezet fog Donald Trumppal

Ford nem bizonyított állításai

A Kavanugh-t sorra illetlen viselkedéssel vagy zaklatással gyanúsító nők sztorijai sorra dőlnek meg.  Legutóbb a legfontosabb gyanúsító, Christine Blasey Ford története gyengült meg még az eredeti verziónál is jobban. 

Christine Blasey Ford, a Palo Alto Egyetem pszichológus professzora 2018 nyarán küldött egy levelet Dianne Feinstein kaliforniai demokrata szenátornak, amiben névtelenséget kért és azt állította, hogy középiskolás korukban Kavanaugh molesztálta őt. Azt állította, 1982-ben, amikor ő 15, Kavanaugh pedig 17 éves volt, egy házibuliban Kavanaugh egy barátja társaságában részegen leszorította őt és le akarta tépni a ruháit. Ford demokrata párti, Barnie Sanderst támogatta 2016-ban és Trump-ellenes aktivista volt. Emellett állítása szerint először 2012-ben beszélt az ügyről egy terapeutának, tehát 30 évig meg sem mukkant, akkoriban viszont négy támadóról volt szó a feljegyzések szerint – ezt a „hibát” Ford a terapeutára keni. Az állítólagos házibuli helyszínét azonban Ford nem tudta felidézni, Kavanaugh pedig akkor más adatok szerint nyaralni volt a szüleivel. 

A Ford által megnevezett négy tanú, köztük egyik barátja, Leland Keyser nem tudott felidézni semmiféle ilyen eseményt. Robin Pogebrin és Kate Kelly nemrég megjelent új könyvének – The Education of Brett Kavanaugh: An Investigation – vége felé Keyser szó szerint azt nyilatkozza a szerzőknek:

„Egyáltalán nem hiszek ennek a sztorinak.”

Debra Katz, Christine Blasey Ford ügyvédje

Debra Katz: Fordot az abortusz védelme motiválta

Egy nemrég felbukkant videón ugyanakkor Ford ügyvédje, Debra Katz egy baltimore-i eseményen tartott előadásában elkotyogja, hogy amikor Kavanugh esetleg nekimegy az abortuszt a hetvenes évek elején legalizáló Roe vs Wade-ügynek, „tudni fogjuk, ki ő, és tudni fogjuk, mi motiválja őt. Fontos, hogy tudjuk, hogy

részben ez motiválta Christine-t.”

Katz kifejti: „így a meghallgatások után úgy gondolom, hogy Christine vallomása több előnnyel járt, mint amennyi rosszat hozott az, hogy a nőgyűlölő republikánusok engedték, hogy Brett Kavanaugh bíró legyen.” 

Azaz Christine Blasey Ford részbeni motivációja, amiért fiatalkori zaklatással gyanúsította Kavanaugh-t, az volt, hogy nehogy olyan bíró kerüljön a Legfelsőbb Bíróságra, aki esetleg később az abortusz szigorítása mellett szavazna. 

Hogy hol beszélt az erősen balos ügyvéd? A felvétel áprilisban készült a Baltimore-i Egyetem feminista jogelméletről szóló konferenciáján. Katz hozzátette: Kavanugh-nak „mindig lesz egy csillagocska a neve mellett”. Azaz:

a gyanúsítgatások célja az volt, hogy örökre megbélyegezzék a nevét, csak azért, mert kritikusan gondolkodik az abortuszról. 

Ez részben ellentmond annak, amit Ford ügyvédje korábban, a meghallgatások idején mondott, miszerint Ford pusztán „állampolgári kötelességből” állt elő az egyébként is gyenge lábakon (vagy semmilyen lábon nem) álló történettel.

Felmerült az a gyanú is, hogy Ford esetleg dolgozott olyan cégeknek, amelyek abortusztablettát forgalmaznak, de ez eddig nem nyert bizonyítást. Ezzel együtt abortuszpártiságát nehéz volna kétségbe vonni.

A Commentary magazin portréja szerint egyébként Katz nem az az ügyvéd, aki pusztán azért vállal ügyeket, mert szimpatizál az áldozatokkal, hanem „a főváros első számú ügyvédje azon nők számára, akik vissza akarnak vágni”.

Nem emlékszik az előzményekre? Olvassa el korábbi, a témában írt cikkeinket!
Így akarja kinyírni Trump bírójelöltjét az amerikai baloldal
Kavanaugh-cirkusz: új műfaj született
Elismerte, hogy hazudott a Brett Kavanaugh főbírót szexuális erőszakkal vádoló nők egyike
A Kavanaugh-kinevezés politikai vetülete

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem éppen, attól fényévekkel tart előbbre, ez már a leges legújabb innováció kora:
Comey FBI-főnök, laptoppal meglátogatja Trumpot 2017 őszén és anyagot prezentál előtte, az elnök egykori moszkvai tartózkodásáról, prostituáltak között.
Comey azt mondja, a megfigyelést az FBI a különleges, hazafias törvények adta felhatalmazás alapján végezte.
Eddig világos, most jön a beugratós innoválás: semmiféle VALÓDI bizonyítékuk NEM VOLT, Comey megbízatást végrehajtva arra volt kíváncsi: mit mond Trump, hogyan védekezik?
Magyarul: el akarta érni, hogy, amennyiben volt alapja a hírnek, maga Trump adjon bizonyítékot azzal, hogy előtte, Comey, mint az FBI vezetője előtt beismeri, igen, találkozott Moszkvában prostituáltakkal.
Természetesen Comey "bizonyítékai", adatai egytől egyig hamisak voltak, az egész spekuláns egyszerűen Trump kiütését szolgálta VOLNA a hatalomból.

helyesen: az egész spekuláció

Dögöljetek meg. Csak hogy visszafogott legyek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés