Brüsszelben is hazudik a Fidesz

2019. szeptember 17. 13:32

Cseh Katalin
Facebook
Hát, ilyen hozzáállással nem csoda, hogy fideszes berkekben sokan Trócsányi László biztosjelölt elbukásától tartanak.

„Jelenleg Strasbourgban vagyunk az Európai Parlament plenáris hetén, így csak most volt alkalmam a tegnap esti híreket átfutni. Megdöbbenve olvastam, hogy miket mondott Varga Judit igazságügyi miniszter a magyar jogállamiságról szóló meghallgatáson, amit a hetes cikkely szerinti eljárás keretében szerveztek tegnap Brüsszelben. Hát, ilyen hozzáállással nem csoda, hogy fideszes berkekben sokan Trócsányi László biztosjelölt elbukásától tartanak.

Varga Judit láthatóan hadilábon áll az igazsággal, de szívesen segítek neki. Öt pontban össze is szedtem, hogy a miniszter miben tévedett tegnapi eszmecserén.

1. Bármit is mond a miniszer, nem a bevándorlás miatt támadnak, hanem mert a Fidesz leépíti a jogállamiságot, az uniós forrásokat a haverok kapják, az NGO-k és a független média pedig folyamatos támadás alatt áll, miközben ellenzéki jelölteket a hatalom megrendelésére vegzál a rendőrség. Legutóbb éppen múlt héten.

2. Nem a »liberális elit« támadja a Fideszt, hanem az európai politikai szereplők többsége. Az EP a Fideszt is sorai közt tudó, jobboldali Néppárt támogatásával fogadta el a Sargentini jelentést, de az Európai Bizottságot is néppárti politikus vezeti. Mivel a Néppárt az EU legnagyobb pártcsaládja, a tegnapi meghallgatáson is többségben voltak a néppárti miniszterek.

3. Tényszerűen hamis és cinikus állítása a miniszternek, hogy a jogállamiság mindenhol mást jelent. A Magyarország által is aláírt Európai Unióról Szóló Szerződés világosan rögzíti, melyek azok a közös értékek, amelyek megsértése jogállamisági eljárást von maga után. Ezek közé tartozik a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a pluralizmus, de a nemek közötti egyenlőség is.

4. »Törvénytelenül fogadták el a Sargentini-jelentést«, mondta még a miniszter, megismételve a Fidesz kedvenc ám hazug toposzát. A jelentést az Európai Parlament eljárásrendje szerint fogadták el. Ráadásul kétharmaddal.

5. Egyvalamiben egyetértünk Varga Judittal. A hetedik cikkely szerinti eljárás szerintem sem jó megoldás. Sokkal hatékonyabb eszközökre van szükség ugyanis annak érdekében, hogy valóban védelmezni tudjuk a közös értékeinket. Épp ezért lesz szükség az uniós támogatásokat a jogállamiság helyzetéhez kötni.

Ha Trócsányi László hasonló taktikát követ majd a biztosjelölti meghallgatásán, sok jóra biztosan nem számíthat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazad van. Ezek a harmadosztályú " politikusok" akarják osztani az észt a nagyoknak. Van képük hozzá.

Az NGO-k és a független média pedig folyamatos támadás alatt áll, miközben ellenzéki jelölteket a hatalom megrendelésére vegzál a rendőrség.
- Hol? Melyik NGO áll folyamatos támadás alatt? A TASZ? Az AI? Melyik?
- Hol? Melyik "független média" áll folyamatos támadás alatt? A HVG, amelyik a pedofíliát támogatja? A Mérce? A Népszava? A 444? Az ÉS? Melyik?
- Hol? Melyik ellenzéki jelöltet "vegzálja" a rendőrség? Pikót tán, aki ellen bűncselekmény gyanúja merült fel?

A mi városunkban a birosag.hu adatai szerint nagyjából 800 civil szervezet (NGO) van bejegyezve. EGYIK SEM áll támadás alatt.

A civil szervezeti háttér sem lehet mentség, magyarázat a bűncselekmények elkövetésére, mint amilyen az ILLEGÁLIS migráció, az embercsempészet. Amikor a kormány betiltotta a Magyar Gárdát, nem volt ennyire érzékeny a civil szervezetek támadására, vegzálására a jelenleg háborgó "európai demokraták" hada...

Tudsz te olvasni? A birosag.hu a hivatalos civil szervezeti nyilvántartó. Ebből derül ki, hogy NGO-k valóban... És képzeld, ebből a 800-ból olyan 120-szal kapcsolatban állok. Soha, semelyik nem panaszkodott támadásra.

Te mennyi ilyen szervezetet ismersz? És neked mitől számítanak "valódinak", ha a hivatalos nyilvántartástól nem?

Senki sem állította, hogy támogatta bármely civil szervezet az illegális migrációt. Ezért nem kellene félniük az említett törvénytől sem.

Arletnek irtal?
Varga Juditrol irja: " lopofaju ribanc".
Izlelgesd!

Cseh Katalin "is" hazudik te oximiron "mindenkihazudik" nicknevet választó Katkaaktivista :)

Bocsika, de kettőtök közül nem az ő írása utal befolyásoltságra...

Szóval, akkor nem "hazudik", hanem "téved" Varga Judit. Cseh pontokba szedett állításai pedig egyszerűen az ő szubjektív értelmezésének görcsös ismételgetése. Trócsányi pedig biztos biztos lesz.

Mi a vilagos neked a harmas pontban felsorolt gumiteteleken?
Avagy mutasd mar meg konkretan leirva hogy mitol nem demokratikus az, ha egy orszaggyules, elve a neptol raruhazott hatalommal torvenyt alkot/modosit?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés