Már lehet regisztrálni a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

2019. szeptember 13. 20:04

Erdő Péter kiemelte: „arra készülünk, hogy nyilvánosan kifejezzük a hitünket és az örömünket”.

2019. szeptember 13. 20:04

Egy év múlva kezdődik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelynek programjaira már lehet regisztrálni. A visszaszámlálást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek indította el a budapesti Szent István-bazilika előtt péntek délután.

A bíboros köszöntőjében kiemelte: „arra készülünk, hogy nyilvánosan kifejezzük a hitünket és az örömünket”. Az öröm forrása pedig maga az Eucharisztia, amelyben Isten „tápláló közösséget” vállal az emberrel.

Erdő Péter újságíróknak elmondta: a 2020-as katolikus világesemény programjai ingyenesek, de azoknak, akik ülőhelyet is szeretnének kapni, mindenképp érdemes regisztrálniuk.

Kép: Eugenio Pacelli bíboros vatikáni államtitkár (a későbbi XII. Piusz pápa, k) halad a Hősök terére vezető körmenet élén az 1938. május 25. és 29. között Budapesten megrendezett 34. Eucharisztikus Világkongresszuson.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. szeptember 14. 10:19
A manóba, ezt lekéstem.
my fair lédig
2019. szeptember 13. 22:11
Ramil Szafarov, az azeri baltásgyilkos is regisztrált. A Fidesz idereptette újabb dzsihadista gyilkosságot elkövetni, hogy aztán még bőszebb migránsozás következhessék.
my fair lédig
2019. szeptember 13. 22:07
Terry Black, alias Rácz Karcsi, cigány homoszexuális transzvesztita, a Fidesz szóvivője is regisztrált - direkt ezért repült haza a svájci magánklinikáról, melyet a Fidesz nagylelkűen kifizetett neki.
my fair lédig
2019. szeptember 13. 22:05
Bréking Nyúz ! Habony Árpád is regisztrált - direkt ezért repült haza Garancsi magángépén két kokainos Ibiza-party között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik