Magyar mintát követve Szlovákia is az üldözött keresztények mellé áll

2019. szeptember 12. 21:31

Azbej Tristan
Facebook
A 150 fős szlovák parlament szinte egyöntetűen állt ki a határozat mellett.

„Még tavaly számoltam be a szlovák parlament egyik bizottságában a magyar kormány üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseiről és a Hungary Helps – Magyarország segít programról. A magyar példa elismerést és nagy érdeklődést váltott ki a szlovák politikusok körében, akik többször is megkerestek azóta.

Nagy örömömre szolgál, hogy a mi példamutatásunk nyomán a szlovák törvényhozás a napokban elfogadott egy határozatot, melyben arra kérik a szlovák kormányt, hogy tegyen többet a világszerte, hitük miatt üldözött emberekért, különösen a keresztényekért, akiket leginkább sújt a vallási intolerancia. A 150 fős szlovák parlament szinte egyöntetűen állt ki a határozat mellett, hiszen a jelenlevő 146 képviselő közül 145 a határozat elfogadása mellett tette le a voksát.

A kép a tavaly novemberi szlovákiai látogatásomkor készült, Anna Verešovával. Bizottsági elnökként ő egy olyan álláspont kidolgozásán fáradozott, amellyel a szlovák parlament is bemutathatja, hogy kész segítséget nyújtani a világban vallásuk miatt üldözötteknek. Ez a munka érett most be!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés