Kiszelly: Kényelmesen kormányozna egy néppárti-szabadságpárti kormány

2019. szeptember 12. 10:36
Nem lát esélyt a politológus arra, hogy a zöldekkel álljon össze Kurz.

Egyre kevésbé valószínű, hogy a szeptember végi előválasztásokhoz közeledve a néppárt a zöldekkel köt koalíciót Ausztriában – mondta Kiszelly Zoltán politológus csütörtökön az M1 műsorán.

Hozzátette: sokan reménykedtek a néppárt és a zöldek összefogásában, de támogatottságuk nem elegendő a kormánytöbbséghez. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) támogatottsága a májusi-júniusi 40 százalékos csúcsról 34 százalékra csökkent, a zöld párt támogatottsága pedig beragadt 10 százaléknál –magyarázta.

A két párt többek között a migráció kérdésében sem ért egyet, ez az ausztriai köztévén kedden zajlott elnökjelölti vitán is világossá vált – közölte. Míg a néppárt listavezetője, Sebastian Kurz szerint nem szabadna több embert beengedni az országba, addig a zöld párt elnöke, Ingrid Felipe próbálta bagatellizálni a migráció kérdését.

Megjegyezte: a vitán Sebastian Kurz egyetértett a migráció kérdésében Norbert Hoferrel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével. A néppárt és a húszszázalékos támogatottságú szabadságpárt együtt „kényelmes kormánytöbbséget” eredményezne – hívta fel a figyelmet Kiszelly Zoltán.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés