Tüntetést szerveznek a szobi és a ceglédi vasútvonal utasai

2019. szeptember 11. 20:52
Szakértők szerint az emeletes motorvonatok forgalomba állása javíthat majd a helyzeten.

Tüntetést szerveznek a késések és a kaotikus helyzet miatt a ceglédi és a szobi vasútvonal utasai – írja a HVG. A felháborodott utasok azután döntöttek így, hogy az elmúlt hetekben-hónapokban szinte alig volt olyan nap, amikor valamilyen fennforgás miatt ne késtek vagy maradtak volna el vonatok a MÁV két legforgalmasabb vasútvonalán. 

A HVG-nek nyilatkozó szakértők szerint a hamarosan forgalomba álló emeletes KISS motorvonatok sokat javíthatnak majd az utazási élményen, mert jobban gyorsulnak, mint a régiek, ráadásul a hely is több rajtuk és kevesebbszer hibásodnak majd meg. Ugyanakkor a vasúttársaságnál már hosszú ideje jelentkező égető személyzethiányt a KISS-ek sem fogják tudni megoldani, nem is beszélve a főváros környéki gyalázatos pályaállapotokról. 

A portál által megkérdezett szakértő szerint már az is sokat segítene az elővárosi vonatok ügyén, ha a szolnoki járműjavítóban az IC+ kocsik gyártása helyett a meglévő személykocsiállomány karbantartásával foglalkoznának, a kettő együtt ugyanis nem megy. Szintén javítana a helyzeten, ha javítanának a vonatok tisztaságán, hiszen a kocsik gyakran koszosak és szemetesek, bár a végállomásokon elméletileg takarítják őket. Az utastájékoztatás terén szintén előrelépésre volna szükség, mert sokszor a vonaton dolgozó jegyvizsgálók sem tudnak semmit a kialakult helyzetről, így az utasokat sem tudják megfelelően informálni. 

A HVG-nek nyilatkozó másik szakértő a döntéshozás problémáira hívja fel a figyelmet. Bár szerinte a kormány vasútpolitikájával nincs gond, a vasúttársaságnál konzerválódtak a szocializmus viszonyai, vezetői szinteken rendszeresen hoznak rossz döntéseket. Hasonló a helyzet azokkal a dolgozókkal is, akikkel nap mint nap találkozik az ember: amióta megszűnt a vasúti szakközépiskolák egy része, nincs megfelelő utánpótlás, így gyakran a forgalomirányítók sem a megfelelő döntéseket hozzák meg.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemcsak a vasúttal van baj, a csatlakozó közúti lehetőségekkel is.

Istvántelektől, Rákosrendezőtől el kéne tudni Zuglóba, Angyalföldre jutni. Drága egy alagút, de Rákosrendezőnél nagyon hiányzik. Agybaj, h. be kell menni a Nyugatiba, s körben menni.

A váci vonalon nagyon sokan laknak, ők nagyot vesztettek, h. a metrót nem az újpesti állomásig, hanem csak a városközpontig vitték ki.

Újpestig nagyon gyorsan el lehet jutni, utána jönnek a megállások. Azt hiszem, a váltó állítás nem tudja a megnövekedett forgalmat követni.

Mi lenne, ha a MÁV egyszer letenne egy fejlesztési tervet, pontról pontra. Nem az emeletes kocsi a megoldás az Újpest és a Nyugati közötti rendszeres dekkolásra.

Köszönöm, szuper lehetett a vásári vonat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés