9/11 – A nap, amely örökre megváltoztatta a világot

2019. szeptember 11. 10:56
Tizennyolc éve omlottak le a WTC ikertornyai.

Egy újabb nap, ami után a világ más lett – 2001. szeptember 11-én több eltérített repülőgéppel az al-Kaida terrorszervezet tagjai terrortámadást intéztek Washington és New York ellen. Egy repülőgépet az utasoknak sikerült ugyan visszaszerezniük, de akciójukkal csak azt érték el, hogy a Fehér Ház helyett attól mintegy bő negyedórás repülőútra található pennsylvaniai település mellett, egy mezőre zuhant le.

A huszonegyedik század egyetlen szuperhatalmát felkészületlenül érte a belföldi utasszállító repülőgépekkel végrehajtott támadás-sorozat, aminek következtében több ezer ember halt meg vagy tűnt el. (A mai napig folyik a keresés, és még most is, közel két évtizeddel a terrorcselekmény után is azonosítanak újabb áldozatokat.)

Magának a támadásnak lett a közvetlen következménye az afganisztáni háború, ami szintén a 18. évébe lép. Közvetetten pedig Irak 2003-as lerohanásához vezetett.

A terrorakció kitervelőjeként Oszama bin Ladent azonosították az amerikaiak, akit jóval később, több mint egy évtized múlva likvidáltak amerikai kommandósok egy pakisztáni rajtaütés során.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"9/11 – A nap, amely örökre megváltoztatta a világot"
Hát még hogy megváltoztatta egy ügyes zsidó öregfiúcska, Larry Silverstein vagyoni helyzetét...

How Aluminum May Have Collapsed the Twin Towers
Hogyan omlott össze az alumínium az ikertornyokon
1 komment, jellemző:
I notice many theories are no longer here on youtube. Now you can continue being indoctrinated by this and other mainstream nonsense.
MAGYAR
Észrevettem, hogy sok elmélet már nincs itt a YouTube-on. De folytatódnak a mainstream értelmetlenségek...

Ne izgasd magad, hirtelen-hurrikán csapott le a leomlást követően New Yorkra, Óz, a csodák csodája mintájára, sok-sok bádogemberrel, akik pillanatok alatt rendet tettek...
Bár, Ámerikában minden lehetséges, ott 5,7 mp alatt három célzott lövés is leadható, különböző távolságokból, miközben még a töltésre is jut idő... És mind talál, egy harmadosztályú lövőtől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés