Johnson: Lehetséges egy Brexit-megállapodás

2019. szeptember 10. 22:54
De nagyon sokat kell rajta dolgozni.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint sokan szerettek volna megállapodást, ő viszont készen állt arra, hogy „ha nagyon muszáj”, megállapodás nélkül lépjen ki az Unióból. 

A brit parlament üléseit október 14-éig függesztették fel nagy botrány közepette, de Johnson szerint „nonszensz” azt állítani, hogy ez nem egy demokratikus lépés. Szerinte az ellenzéki pártoknak megadták az esélyt, hogy új választáson mérettessék meg magukat, de nem éltek vele. 

Johnson azután beszélt erről, hogy megbeszéléseket folytatott az északír demokrata unionisták vezetőjével, Arlene Fosterrel. Foster azt mondta: „​​​​​​​Egy értelmes megállapodás az EU és Nagy-Britannia között, amely tiszteletben tartja az ország gazdasági és alkotmányos egységét, a lehető legjobb megoldás mindenki számára”. „​​​​​​​A mai megbeszélés során a miniszterelnök megerősítette, hogy elutasítja a backstopot, és azt is, hogy tető alá akar hozni egy olyan megállapodást, ami az Egyesült Királyság és írországi szomszédjaink számára is működőképes” – fűzte hozzá. 

„​​​​​​​Lehetséges megállapodást kötnünk, de nagyon sok munkába fog kerülni, és fel kell készülnünk arra, hogy megállapodás nélkül kell kilépnünk” – ezt már Johnson mondta délelőtt. Szerinte fontos az embereknek, hogy halloweenkor Nagy-Britannia elhagyja az Uniót.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés