Idiótának nevezte a brazil elnököt a Budapestre érkezett Pierre Richard

2019. szeptember 6. 19:41

Budapestre érkezett pénteken Pierre Richard francia színész, akit üdvrivalgással fogadták rajongói az Uránia Nemzeti Filmszínháznál – közölte a Euronews. A világhírű színész-rendező a harmadik Budapesti Klasszikus Film Maraton egyik díszvendége. Az immár 85 éves komikus a Félénk vagyok, de hódítani akarok című film vetítése előtt arról beszélt, hogy Charlie Chaplin, Buster Keaton és Jacques Tati is nagy hatással voltak rá.

A sztárt sajtótájékoztatóján is megrohanták az autogramvadászok. Pierre Richard azt mondta: ösztönösen készítette a filmjeit, soha nem gondolt arra, hogy üzeneteket juttasson el az emberekhez. A mai napig rácsodálkozik, hogy külföldön is sokan szeretik, amit csinál.

„Sokkal meghatóbb számomra, ha egy magyar szereti a filmjeimet, mint ha egy párizsi. Mindig felteszem a magamnak a kérdést, hogyan lehetséges az a csoda, hogy olyan emberek, akik messze élnek, más a kultúrájuk, más nyelvet beszélnek, mint én, érdeklődnek a filmjeim iránt. Ez megindító.”

Pierre Richard borászkodik is Dél-Franciaországban. Szerinte a film és a bor is összehozza a társaságot, a moziban és az asztalnál olyan élményeket szerzünk, amelyeket megoszthatunk másokkal.

A brazil elnököt idiótának nevezte

Arról is beszélt, hogy brazil felesége miatt különösen aggasztja, ami Brazíliában történik az esőerdővel, és hogy az őslakosok életét ellehetetlenítik.

„Az Amazonas vidéke, amely nagyon fontos a bolygó túlélése szempontjából, fokozatosan megsemmisül, súlyos pusztításokat szenved. Egy idióta miatt.”

A fesztiválon a Magas szőke férfi, felemás cipőben (1972) című vígjátékot is bemutatják. A szerdáig tartó Klasszikus Film Maratonon szabadtéren is lehet mozizni a Szent István Bazilika előtti téren. Levetítik például Dziga Vertov Ember a felvevőgéppel című 1929-es némafilmjét, Michael Nyman angol zeneszerző pedig hétfőn itt mutatja be azt a darabját, amelyet a film ihletett.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem a négertaxi aggaszt. Mindenkinek megvan a maga hobbija.

Melyik maffiához?
Talán ahhoz, melyet összeköt a "Kirabolhatod nyugodtan a másik embert, ha az...", vagy esetleg csak egy nyomorult keresztényi maffiához?

"mennyire összefügg mindaz ami bárhol a Földön történik." Összefügg, összefügg...
De, jaj, van egy, egyetlen egy, ami kivétel, és ezáltal erősíti a szabályt, ez pedig (magyar szempontból):
FED, háború, Balfour, patkányforradalom, "béke", kétharmados tulajdonvesztés, retorzióként 6%-os felsőoktatási limit, ált. pusztulás kiiktatása 1944. márc. 19-ig, ÁVH-szabadság, adósrabszolgaság..., majd médiaszemét, kultúrszemét, gender, quer, Soros...
Ezek azok, amelyek kötött sehol nincs összefüggés, de még kapcsolat sem.
Nem is hallottak egymásról, ha csak azt nem, hogy: egyébként Magyarország volt bűnös

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés