Megosztott ellenzék, egységes kormánypárt

2019. szeptember 4. 23:06

Hende Csaba
VAOL.hu
Szombathelynek nagy szüksége van a kormány támogatására.

„A leköszönő polgármestert számos méltánytalanság érte az elmúlt időszakban – erről is beszélt az önkormányzati választás apropóján dr. Hende Csaba. Méltánytalan volt, hogy az elmúlt kilenc évről készült beszámolóját az »új szombathelyi többség« nem engedte megjelenni.

– Pedig sok tényt érdemes lenne idézni. Az egyik, hogy a gazdaság teljesítménye megduplázódott, miközben gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, sőt munkaerőhiány van. Ennek megfelelően ütemesen nőnek a reálkeresetek, javuló viszonyok között él a szombathelyiek többsége. Nem állítom, hogy sokan nem érdemelnének több fizetést, de lépésről lépésre mindenki tudott előre jutni, ez egyértelmű – vette sorra a 2010 óta elért gazdasági eredményeket. Hozzátette, hogy negatív hatása is látszik a gazdasági bővülésnek: ötezerrel több gépkocsi jelent meg a szombathelyi utakon, márpedig ez óriási feladatot ad a parkolás és a közlekedés megszervezésére. A harmadik, amit kiemelt az elmúlt kilenc évből az az, hogy megfeleződött a bűnözés Szombathelyen. – Mindez a Fidesz–KDNP kormányzása alatt történt.

– Sok még a teendő, utcáról utcára kell megújítani a várost. Egy tanulmány szerint mintegy 72 milliárd forint kellene ahhoz, hogy a város valamennyi infrastruktúráját rendbe hozzuk, így a csapadékvíz-elvezető rendszert, csatornahálózatot, árkokat, utakat, járdákat, ez rengeteg pénz – sorolta. És rögtön hozzátette: – Ebből is látszik, Szombathelynek nagy szüksége van a kormány támogatására. Ne higgye bárki, hogy majd »odamegyünk Brüsszelbe« és onnan egyenesen pénzeket hívunk le. Az Európai Uniónak országok a tagjai, a forrásokhoz a tagállamok kormányain keresztül lehet hozzájutni. Aki mást mond, az hazudik – szögezte le dr. Hende Csaba, aki szerint generációváltásra van szükség Szombathely élén.

– Dr. Balázsy Péter tanult Budapesten és Nyugat-Európában, dolgozott az Európai Parlamentben és a magyar Országgyűlésben. Öt éve sikeresen vezeti a Vas megyei önkormányzati hivatalt megyei jegyzőként, tavaly az év fiatal vezetőjének választották. Rendkívüli tehetség, több mint egy évtizede követem nyomon – méltatta a kormánypártok jelöltjét. – Úgy gondolom, eljött az idő arra, hogy ilyen jól képzett, nyelveket beszélő, nyugat-európai egyetemeken csiszolódott elmék vegyék át a stafétabotot és folytassák azt a munkát, amelyet Puskás Tivadar megkezdett – zárta dr. Hende Csaba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Hosszabb interjút adott az Úgytudjuk.hu-nak Koczka Tibor, Szombathely egykori fideszes alpolgármestere. Koczka 2014-ben még a Fidesz listavezetője volt, öt éve alpolgármester, most viszont már szóba se állnak vele a fideszes vezetők, Hende Csabával való konfliktusa a nyilvánosság előtt zajlik.

Hende Csaba szerinte szétveri a helyi Fideszt, megalázónak tartja, amit vele tettek. Jobban megértjük, hogy tudta átvenni a hatalmat itt az ellenzék.

A lapnak Koczka azt mondta, hogy „az első igazán nagy felháborodása” tavasszal volt, amikor a frakciótársaimnak – meg nekem is, csak én nem hajtottam végre – kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat.

Koczka szerint ő nem hajtotta végre ezt az utasítást. „Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk, egyformák, mi pedig a keresztény konzervatív oldalon állunk. A másikat emberi méltóságában hogy lehet így megalázni. Nem a véleményét mondta el, hogy szerinte XY bevándorláspárti, hanem a nevük elé mondták, kivétel nélkül” – indokolta a lapnak, miért nem akarta végrehajtani. Szerinte „már régen nem arról van szó, hogy keresztény, konzervatív kultúra, hanem arról, hogy Hende Csabának van egy csapata, és a hatalom megtartása a cél, kerüljön ez bármibe is" [index]

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés