Megosztott ellenzék, egységes kormánypárt

2019. szeptember 04. 23:06

Szombathelynek nagy szüksége van a kormány támogatására.

2019. szeptember 04. 23:06
Hende Csaba

„A leköszönő polgármestert számos méltánytalanság érte az elmúlt időszakban – erről is beszélt az önkormányzati választás apropóján dr. Hende Csaba. Méltánytalan volt, hogy az elmúlt kilenc évről készült beszámolóját az »új szombathelyi többség« nem engedte megjelenni.

– Pedig sok tényt érdemes lenne idézni. Az egyik, hogy a gazdaság teljesítménye megduplázódott, miközben gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, sőt munkaerőhiány van. Ennek megfelelően ütemesen nőnek a reálkeresetek, javuló viszonyok között él a szombathelyiek többsége. Nem állítom, hogy sokan nem érdemelnének több fizetést, de lépésről lépésre mindenki tudott előre jutni, ez egyértelmű – vette sorra a 2010 óta elért gazdasági eredményeket. Hozzátette, hogy negatív hatása is látszik a gazdasági bővülésnek: ötezerrel több gépkocsi jelent meg a szombathelyi utakon, márpedig ez óriási feladatot ad a parkolás és a közlekedés megszervezésére. A harmadik, amit kiemelt az elmúlt kilenc évből az az, hogy megfeleződött a bűnözés Szombathelyen. – Mindez a Fidesz–KDNP kormányzása alatt történt.

– Sok még a teendő, utcáról utcára kell megújítani a várost. Egy tanulmány szerint mintegy 72 milliárd forint kellene ahhoz, hogy a város valamennyi infrastruktúráját rendbe hozzuk, így a csapadékvíz-elvezető rendszert, csatornahálózatot, árkokat, utakat, járdákat, ez rengeteg pénz – sorolta. És rögtön hozzátette: – Ebből is látszik, Szombathelynek nagy szüksége van a kormány támogatására. Ne higgye bárki, hogy majd »odamegyünk Brüsszelbe« és onnan egyenesen pénzeket hívunk le. Az Európai Uniónak országok a tagjai, a forrásokhoz a tagállamok kormányain keresztül lehet hozzájutni. Aki mást mond, az hazudik – szögezte le dr. Hende Csaba, aki szerint generációváltásra van szükség Szombathely élén.

– Dr. Balázsy Péter tanult Budapesten és Nyugat-Európában, dolgozott az Európai Parlamentben és a magyar Országgyűlésben. Öt éve sikeresen vezeti a Vas megyei önkormányzati hivatalt megyei jegyzőként, tavaly az év fiatal vezetőjének választották. Rendkívüli tehetség, több mint egy évtizede követem nyomon – méltatta a kormánypártok jelöltjét. – Úgy gondolom, eljött az idő arra, hogy ilyen jól képzett, nyelveket beszélő, nyugat-európai egyetemeken csiszolódott elmék vegyék át a stafétabotot és folytassák azt a munkát, amelyet Puskás Tivadar megkezdett – zárta dr. Hende Csaba.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. szeptember 09. 18:26
"Hende Csaba Szombathelynek nagy szüksége van a kormány támogatására. " Ezek szerint önerőből képtelen boldogulni. Jobb lenne olyan önkormányzat, amelyiknek nincsen nagy szüksége a kormány támogatására.
koronaszepe
2019. szeptember 08. 19:22
https://24.p3k.hu/app/uploads/2015/03/szajlai-monika-hende-csaba-e1460491028220-1024x578.jpg
WC pumpa
2019. szeptember 05. 00:47
Amit a döbrögi cigány ad max: https://www.youtube.com/watch?v=Rh4UWBce73U
WC pumpa
2019. szeptember 05. 00:43
a melót meg a végén majd megcsinálja szarért-húgyért valaki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik