Akkor és most

2019. augusztus 27. 10:23

Gyöngyösi Márton
Facebook
Én ugyan nem hullattam könnyeket az államszocializmusért, de Soros eszméiért sem, és ugyanígy nem fogom sajnálni a NER kimúlását sem.

„Mekkorát fordult a világ 1989 óta! Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által ma közzétett titkosszolgálati jelentés szerint Szájer József például akkoriban azért utazott az Egyesült Államokba, hogy Soros Györgytől kunyeráljon pénzt egy rádióadóra, amivel nyilván az akkori egypártrendszert szerette volna lebontani a Fidesz. Milyen érdekes, hogy ma ugyanez a Fidesz éppen ellenfeleit vádolja azzal, hogy Soros ügynökeiként nyugati pénzen szervezkednek rendszere ellen. Én ugyan nem hullattam könnyeket az államszocializmusért, de Soros eszméiért sem, és ugyanígy nem fogom sajnálni a NER kimúlását sem. Az például külön jópont lesz, ha nem Szájer József akarja majd megszakérteni a kereszténydemokrácia mibenlétét.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyöngyösi nyilatkozata iskolapéldája a fogalmak kisajátításának, degradálásának. Igaz, ezt nem ő kezdte el: a NER baloldalon szitokszó, a korrupció példája, általában jelzőként használják, mint pl a "nerlovag"
Pedig így visszaemlékezve annyi történt, hogy 2010-ben a megalakuló kormány kiadott egy nyilatkozatot a nemzeti együttműködésről. Ez szándékosan utalt az 1848-as 12 pont bevezetőjére: "Legyen béke, szabadság és egyetértés", és így utólag visszaolvasva is kísérlet volt a nemzeti minimum lefektetésére.
A nemzeti együttműködés rendszere pedig ezek szerint a pártállástól függetlenül, a nemzet érdekét fő szempontként figyelemben tartó együttműködést jelentene.
Mondjuk ezzel a baloldallal nehéz, ők 2002-ben is az árokásás ellen tiltakozva mélyítették el a véleménykülönbségeket, és azóta sem mutatnak semmi hajlandóságot semmilyen közeledésre, a fő programjuk bevallottan a Fidesz legyőzése (ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy mivel a választási győzelem szükséges feltétele a hatalomra kerülésnek, arról is kellene beszélniük, hogy mit csinálnának hatalmon. Mármint túl az olyan jól hangzó, de valójában semmit sem jelentő lózungokon, hogy "közelednének Európához", "megszüntetnék a korrupciót", "garantálnák az emberi méltóságot" és társai)

Gyöngyösi elég szegényesen tud érvelni. Az átkosban közös cél volt a Kádár rendszer lebontása. Amikor ez megtörtént, már nem volt közös a cél, mert Soros és itteni helytartói, az SZDSZ úgy gondolták, azt követelték, hogy az egykori támogatottak kilóra megvásárolva az általuk megszabott irányba menjenek tovább.

Valahol ezt úgy fogalmazták meg, hogy volt a két pólusú világrend, ahol vagy kommunista, vagy kapitalista befolyás érvényesült. Amikor a kapitalizmus győzött akkor ott úgy gondolták, hogy más változat nem lehet, liberalizmus címszó alatt csak ezt lehet követni.

Most az egykori, újabb kori "felszabadítók" dühösen hadakoznak az ellen, hogy a "felszabadítottak" önállóan gondolkozva saját útjukat szeretnék járni. Nem tetszik nekik, hogy ezek az országok emlékeznek arra, az őket most számon kérő nyugat egykor a szovjet birodalomba kényszerítette őket. Nem tetszik, hogy a szovjet birodalomból szabadult országok felteszik a kérdést, egyik birodalomból szabadulva milyen alapon kényszerítenék őket egy másik, őket egykor cserben hagyó birodalomba?

Mi sem fogunk Gyöngyösi Mártonért és szervezeteiért könnyeket hullatni.

Az hagyján! De mekkorát fordult a világ 2015 óta!

A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy Gyöngyösi Márton kiért hullajt vagy nem hullajt könnyeket. Az lehet, hogy nem fog sírni a NER leváltásánál, de hogy nem te leszel az, aki le fogja váltani, az biztos. Elvtelen karrierista kis nímand.

Ezek nem nácik. Ezek karrieristák.

Olyanok, mint a nyilasokból lett ávósok. Nem voltak azok sem nácik, sem kommunisták. Elvtelen, agresszív törtetők voltak.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. augusztus 27. 15:34

Pontosan.

Ezért is nem szeretem, amikor nácizzák ezt a pártot. Ezek legfeljebb OPERETTnácik voltak 2015-ig.

A Mozgalom mindenesetre kimúlt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés