Bilogyid 18 évesen már kétszeres világbajnok

2019. augusztus 25. 14:33

A mindössze 18 éves ukrán Darija Bilogyid megvédte címét

2019. augusztus 25. 14:33

A mindössze 18 éves ukrán Darija Bilogyid megvédte címét 48 kilogrammban az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

A kétszeres Eb-győztes Gennagyij Bilogyid lánya – aki már maga is kétszeres Európa-bajnok – a fináléban tavalyi, bakui vb-döntőhöz hasonlóan a japán Tonaki Funát győzte le. A japán dzsúdós 2017-ben lett világbajnok Budapesten.

Férfi 60 kilóban a kétszeres világbajnok Takato Naohisza a bronzmeccsen utolsó másodperces ipponnal kapott ki a szintén japán Nagajama Rjujutól. A döntőben a georgiai Luhumi Cshvimiani első ipponját videózás után még visszaminősítették vazaarinak, de nemsokára ismét eldobta az üzbég Sarafuddin Lutfillajevet, így az idei Európa-bajnokság után a világbajnokságot is megnyerte.    

Hétfőn 66 kilóban Boros Bence, 52-ben pedig Pupp Réka képviseli a magyar színeket a Nippon Budókan csarnokban.

(MTI, fotó: m4sport.hu)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
my fair lédig
2019. augusztus 25. 22:02
Egy ukrán nekem aztán ne nyerjen sehol, pláne ne küzdősportban ! Donbasszt a ruszkiknak ! Kijevet vissza a ruszkiknak ! Varsót is vissza a ruszkiknak !
csehov
2019. augusztus 25. 20:06
Bravo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik