Felnőtt egy teljes generáció, ami a független Ukrajnában született

2019. augusztus 24. 17:33

Mert, ahogy Levko Lukjanyenko mondta, a függetlenség iránti vágy a genetikai kódunkba van beágyazva.

2019. augusztus 24. 17:33
Volodimir Zelenszkij

„És ma ünnepeljük talán a legfontosabb napot az állam életében. A napot, amikor elnyerte függetlenségét.

Ma már felnőtt egy teljes generáció, ami a független Ukrajnában született. Nekik ez a dolgok normális kerékvágása. Nem is lehet másképp. És ez csodálatos. Mert ez a generáció a mi szellemi bástyánk. A szabadság, demokrácia és fejlődés bástyája. Másképp gondolkodnak, modern módra, ami azt jelenti, hogy Ukrajna csak előre haladhat majd.

De ne felejtsük el: a függetlenség nem varázslat eredménye. Az aktív küzdelem több mint száz évvel ezelőtt kezdődött érte. Tartott a Szovjetunió alatt. Mikola Rudenko, Vaszil Sztusz, Petro Hrihorenko, Vjacseszlav Csornovil, Levko Lukjanyenko, a gránitforradalom résztvevői. Ez nem teljes felsorolása azoknak, akik a függetlenségért harcoltak. Néhányan a szabadságukat, néhányan az életüket áldozták fel érte. Ezért a napért. 1991. augusztus 24. És ez a nap elkerülhetetlen volt. Mert, ahogy Levko Lukjanyenko mondta, a függetlenség iránti vágy a genetikai kódunkba van beágyazva.

Huszonnyolc év telt el. Huszonnyolc különböző év. Nehéz, viharos, szúrós, de a mienk. És mi együtt végigéltük ezeket az éveket. Az egész ország.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. augusztus 25. 14:24
Olyan is lett... Oroszorszag elengedte oket 91-ben, igy lehettek ok fuggetlenek. Ugyanezt miert nem akarjak megadni a Donbassznak?
Esvány
2019. augusztus 25. 09:55
"Felnőtt egy teljes generáció, ami a független Ukrajnában született" És jelentős hányaduk orosz anyanyelvű, akit a nyelvtörvényetek megnyomorít. Ideje lenne észhez térni!
Tapeino
2019. augusztus 25. 09:12
Milyen országot említett?
OberEnnsinnen
2019. augusztus 25. 07:37
"Felnőtt egy teljes generáció, ami a független Ukrajnában született" Erről értesítettétek V. Nulandot, G. Sorost, H. Clintont, J. Bident és a fiát ecetera is? B+, már eddig többet fizettetek a "függetlenségetek" 30 éve alatt ezeknek a kétkarú rablóknak, mint a Szovjetuniónak 100 év alatt... És a java, a keserű krém csak most jön, ha a ruszkik elzárják, kiiktatják a gáz- és olajvezetékeket. Akkor aztán ordíthatjátok az üres csövekbe, ahogy a csöveteken kifér: "Éljen a Független Ukrajna és éljen V. Nuland, G. Soros, H. Clinton, J. Biden!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik