Több 737 MAX-et gyártana a Boeing

2019. augusztus 24. 10:18
Az amerikai repülőgépgyár készül a típus visszatérésére a kereskedelmi forgalomba.

Jövő februártól havi 52 újgenerációs 737-est gyártana a Boeing – írja az Airportal.hu. Ez tízzel több, mint amennyit jelenleg gyártanak a típusból.

A gyártási ráta már idén októberben emelkedne, noha egyáltalán nem biztos, hogy addigra feloldják a típusra vonatkozó repülési tilalmat, amely csaknem fél éve tart. A Boeing 737 MAX-eket azután parancsolták földre, hogy két ilyen repülőgép is lezuhant, vélhetően az átesésvédelmi rendszer meghibásodása miatt.

Az amerikai repülőgépgyártó közben olyan pilótákat keres, akik kevesebb tapasztalattal rendelkeznek a Boeing 737 MAX típussal. A rentoni cég őket is bevonná a repülőgépek problémáit orvosolni hivatott szoftverfrissítés szimulátoros tesztjébe – mondván, hogy az eddigi teszteket tapasztaltabb pilóták közreműködésével végezték.

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, mikor térhet vissza a típus a kereskedelmi forgalomba. A szakportál azonban megjegyzi: a Boeing már most több száz repülőgépszerelőt keres, akiknek a letárolt, de a megrendelőknek át nem adott 737 MAX-ek átadásra alkalmas állapotba hozatala lenne a feladata. Az Airportal szerint akár már októberben újra levegőbe emelkedhetnek a Boeing újgenerációs keskenytörzsű utasszállítói.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is egy módja a Föld népességének csökkentésére.

Tudomásom szerint egy sem potyogott le a 380-s-ból, szemben a MAX-szal ( én átnevezném...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés