Lassan az enyészeté lesz a Titanic roncsa

2019. augusztus 22. 17:09

15 év kihagyás után újra lemerültek a búvárok, hogy felmérjék a szebb napokat látott óceánjáró állapotát.

2019. augusztus 22. 17:09

A búvárok beszámolói alapján a roncsot korallok lepik és különféle állatok laknak benne – írja a Euronews. Ezek – és a mikrobák – lassan lebontják a hajótestet, mindenekelőtt az acélt. Az entrópiának legjobban az üvegek állnak ellen.

Az első benyomásunk az volt, hogy milyen óriási roncs ez, nem voltam felkészülve a látványra, ami a szemem elé tárult, arra, hogy ez ekkora” – mondta Victor Vescovo, az egyik búvár.

Az expedícióban egy 4,6 méter hosszú merülővel mérték fel a roncs állapotát. A Titanic darabjai egy 600 méter hosszú szakasz mentén hevernek, a maradványok vizsgálata így nem könnyű, a rossz időjárás pedig csak tovább nehezítette a kutatók feladatát.

A szakemberek célja, hogy a most begyűjtött adatok alapján megpróbálják megbecsülni, mennyi ideje lehet hátra a roncsnak.

A Titanic 1912-ben ütközött jéghegynek és süllyedt el. A tragédiának egyetlen túlélője, sem tanúja nem él már.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2019. augusztus 23. 08:30
Mi ez az "entrópiának legjobban az üveg áll ellen" hülyeség? Egyrészt semmi se "áll ellen" az entrópiának - időlegesen csak MUNKA árán csökkenthető, ugyan. Másrészt, aki tudja hogy mi az üveg, az ezen nem csodálkozik.
The Loner
2019. augusztus 23. 07:46
Tunyának üzenem, hogy a DiCaprió nem halt meg. :)
Akitlosz
2019. augusztus 22. 22:27
Tetszett volna nem elsüllyedni! Akkor sem élne már. Nem járnak már ilyen öreg hajók. sőt már semmilyenek sem erre a célra. A légi közlekedés kiszorította a hajóközlekedést.
Burmin
2019. augusztus 22. 19:01
Gyerekkoromban imádtam a Titanicról olvasni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik