Vadai Ágnes szerint el fognak fogyni a rendőrök

2019. augusztus 21. 16:29
A DK-s politikus szerint a rendőrök inkább mennek mosogatni, mert azzal többet keresnek.

Az ATV Start című műsorának vendége volt Vadai Ágnes. A DK-s politikus szerint a kormány csak szóbeli ígéretek szintjén emelte meg a rendőrök fizetését. Vadai úgy vélte, hogy a rendőrségi pálya egyetlen előnye a „nyugdíjlehetőség" volt, de szerinte a kormány ezt is elvette. Vadai Ágnes hozzátette, hogy szerinte a 2010 után szolgálati járadéknak minősített nyugdíj megadóztatása az egyenruhások „megalázása”.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De ez akkor jó, nem? Hiszen ezek a rendőrök az elnyomó rezsim rendőrei.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. augusztus 21. 21:32

Nem csípem Vadait, nem csípem a szocikat, de a rendvédelmi szervek nagy bajban vannak. A rendőrségnél, börtönőröknél, katasztrófavédelemnél nagyon nagy a létszámhiány. Nagyon sok a túlóra, de sok az, mikor más szakterületek (humán, gazdasági, informatika stb) végzik munkaidőben a biztonsági, járőr, stb, azaz más szakterületi feladatokat munkaidőben úgy, hogy a saját feladatokat is el kell végezni. Több ismerősöm tovább marad benn elvégezni a feltorlódott munkáját ilyenek miatt, és sokszor ebből még túlóra elszámolás sem lesz. Kívülről gyönyörűen áll, a sajtósok ismételgetik, hogy az állomány el tudja látni a feladatát, közben rohad az egész rendszer. Majd lesz egy tragédia, mint anno a tükör gumis motorosrendőrnél, és akkor lesz majd pénz a hibák kezelésére és nem elbagatellizálására. Ha nincs megfelelő számú, megfelelően kiképzett, és gyakorlattal rendelkező rendőr, börtönőr, tűzoltó, annak előbb-utóbb mi isszuk meg a levét, vagy a hozzánk közelállók.

Ha egy rendőr szolgál 25 évet, ne könnyű más munkát találni neki a szervezeten belül, mert nem lehet mindenki adminisztratív dolgozó és talán nem is akar lenni. 50 évesen új szakmát tanulni nem könnyű, ezért nem fogják kivárni, amíg kiöregednek, elmennek a tudásukkal, tapasztalatukkal és az állam által a képzésükbe betett sok pénz elvesztésével a civil világba még jóval ötven előtt. A kezdő orvosoknak majd egymilliót követelnek, ez sem teljesen korrekt, de ha azt akarjuk, hogy legyen orvos az országban, meg kell fontolni. Lehet, hogy nem korrekt, hogy egy rendőr lehetne ötven, ötvenöt évesen nyugdíjas, de meg kell fontolni, hogy akarjuk-e hogy legyenek rendőrök, börtönőrök, tűzoltók...

Már megint a HM volt markotányos takarítónője vizionál?

Ugyanez jutott egyből az eszembe!

:))))

Messzemenően egyetértek veled.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés