Partizándallal fogadták a migránsokat Lampedusán

2019. augusztus 21. 14:45
A Bella ciao a második világháború utáni olasz baloldali megújulás után világszerte az újbaloldali szervezetek nem hivatalos himnusza lett.

Ahogy azt szerdán már megírtuk, egy bírósági döntésnek köszönhetően partot ért Lampedusa szigetén az Open Arms nevű NGO hajója, amely közel három hete közel száz migránssal a fedélzetén bolyongott a Földközi-tengeren, mert az olasz belügyminiszter – most már ügyvezető – Matteo Salvini nem engedélyezte sokáig a kikötését.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, aktivisták várták az NGO-hajót az olasz kikötőben, azonban most videó készült arról is, hogyan várták a migránsokat, akiknek a száma időközben 83-ra csökkent.

A videót Vajnai Attila osztotta meg Facebook-oldalán, bejegyzésében a következőt írta: „Amikor a humanizmus győz a fasizmussal szemben.”

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Könnyű nekik. Nem ezek a semmirekellők fogják eltartani a migriket.

Vajnai meg szimplán egy fasz. Marx Károly egyetemet végzett söpredék.

"5) A fiatal olasz anarchisták az "centri sociali"-kban, akik bármilyen tüntetésre kaphatók, mert nem dolgoznak, csupán szociális kérdésekkel foglalkoznak, a szülők pedig eltartják őket."

Nos, az ilyesmi valaha a hagyományos parasztcsaládoknál elképzelhetetlen volt. Ott törődni kellett a jószággal. Másképp fel is út, le is út.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés