Megtagadta a sofőr a továbbutazást az arcát elfedő nőtől

2019. augusztus 21. 11:06

A rendőrséget is kihívta a holland buszvezető.

2019. augusztus 21. 11:06

Egy buszvezető megtagadta a nikábot vieslő nőtől, hogy a busszal utazzon – írja a Frankfurter Allgemeine Zietung. Mivel a nő a dél-hollandiai Stein városánál, közel a belga határhoz nem akart kiszállni, a buszvezető kihívta a rendőröket – közölték a hollandiai lapok kedden. A rendőrök kiszedték a buszból a muszlim arcfedőt viselő nőt.

Hollandiában augusztus elseje óta van érvényben a burkáknak, nikáboknak és a teljes arcot elfedő kendőknek a tilalma, Az előbb megnevezett ruhadarabokat tilos a közösségi közlekedés eszközein, kórházakban, iskolákban és kormányzati épületekben viselni. A törvény megsértése 400 euróig terjedő büntetést vonhat maga után. A holland Telegraaf szerint ez volt az első alkalom, hogy a burkatilalmat előíró törvény miatt egy nőnek el kellett hagynia egy közösségi közlekedési járművet.

(FAZ)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. augusztus 22. 10:32
A szar törvényeiket kijátsszák és kiröhögik őket. Európában tilos a többnejűség, de olyan lakást kapnak ahol egy folyosóról látogathatja 4 nejét a felettébb ráérő - mert mind a négy család után jár neki pénz - családfő. Az "üldözött" szíriai migránsok hazajárogatnak rokonlátogatni, pihengetni aztán visszajönnek Euróért. Több százezer embert kiutasítottak már, de a jogvédők fellebbeznek - az őket eltartó állam költségén - és tart ez a végtelenségig. Az ürge meg röhög a markába, hogy a gyauroknak Allah elvette a maradék eszét is és igaza van! Ez a híres "jogállam"!
binlaci
2019. augusztus 22. 10:27
A holland sofőrök, pont olyan bunkók, mint a hazaiak, podig azt hittem különbek ott
formaegy
2019. augusztus 22. 09:06
"A törvény megsértése 400 euróig terjedő büntetést vonhat maga után." Ha a törvényt feltételes módban kezelik, megette a fene! A törvénytelenség megvalósult, 400 euró büntetés. Ha betartják a törvényt, akkor a következő kérdés, honnan lesz 400 eurója....Na jó ennyire naiv nem vagyok, hogy ne tudjam.))))
luisbathhelena
2019. augusztus 21. 23:21
Nemrég azt olvastuk, hogy a sofőrök megtagadják a tv végrehajtását mert fennakadást okoz. Ezek szerint mégsem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik