Újra erdőtűz pusztít a Kanári-szigeteken

2019. augusztus 18. 13:46

Hagyják el az övezetet! – ezt írta twitterén a helyi tanács.

2019. augusztus 18. 13:46

A magyarok körében is népszerű szigeten csupán öt napja sikerült megfékezni egy pusztító erdőtüzet, de szombaton újra lángba borult a sziget egy része. Egy szállodát kiürítettek, utakat zártak le – számol be a hvg.

Ismét elrendelték szombaton a helyi hatóságok a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek Gran Canaria nevű szigetén a Cruz de Tejeda nevű környék és egy közeli luxusszálloda kiürítését a szigeten tomboló tűz miatt alig néhány nappal az után, hogy ugyanitt sikerült megfékezni a lángokat.

A hatóságok arról nem számoltak be, hogy a kiürítés hány embert érint a sziget középső részén fekvő, hegyvidékes területen, amely természeti látványosságai miatt népszerű a turisták körében. Azt is bejelentették, hogy a tűzvész környékén az utakat is lezárják.

Hagyják el az övezetet! – ezt írta twitterén a helyi tanács. A tűzoltóknak mindössze öt nappal ezelőtt sikerült megfékezniük a lángokat ugyanitt, de a mentőegységek már akkor figyelmeztettek, hogy hőhullám és erős szél várható, és emiatt újra felcsaphatnak a lángok.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2019. augusztus 19. 18:28
Tobias, gyere haza fiatal ! !
röviden
2019. augusztus 18. 21:18
Tóbiás hevülete lehet a ludas.
golyakalifa
2019. augusztus 18. 14:47
Megszámlálhatatlan jel figyelmeztet:-vissza kéne venni ebből a globális turista-tébolyból.
annamanna
2019. augusztus 18. 14:47
Hol vagy, Józsi? https://www.youtube.com/watch?v=cL3W-c9sxKc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik