Vasfüggöny árnyékban

2019. augusztus 17. 17:18

Rónay Tamás
Népszava
Élhetünk a gyanúperrel, hogy Merkel jelenléte egyfajta üzenet. Előkészítik a Fidesz rehabilitálását az Európai Néppárton belül.

„Történelmi szerepünk egyre inkább feledésbe merül. A német-magyar viszony már messze nem olyan szívélyes, mint akár tíz évvel ezelőtt, Magyarország több nyugati állam szemében már nem az összefogás, az európai integráció szimbóluma, hanem a kirekesztésé. Harminc éve Németh Miklós akkori miniszterelnököt és Horn Gyula külügyminisztert egész Európa ünnepelte, hiszen az Európai Unió alapító atyáinak szellemében hoztak meg egy történelmi döntést, ma azonban Orbán Viktort csak azok az uniós polgárok tartják hősüknek, akik az azt hirdetik, hogy mások el nem fogadása, a gyűlölet egy európai politika ideológiájává válhat.

A harmincadik évforduló különös ünnep lesz. Angela Merkel, az uniós egység legfőbb kovácsa áll majd Orbán Viktor mellett, aki az integráció elleni fellépés élharcosa, aki sokkal inkább otthon érzi magát valamelyik ázsiai fővárosban, mint Európában. Furcsa párost alkotnak majd, de nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a kancellár eljön Magyarországra, hiszen a 25 éves évfordulón Németország alacsonyabb szinten képviseltette magát. Élhetünk a gyanúperrel, hogy Merkel jelenléte egyfajta üzenet. Előkészítik a Fidesz rehabilitálását az Európai Néppárton belül. Kizárt ugyanis, hogy a kancellár megjelenne az ünnepségen, ha az EPP-ben a magyar kormánypárt kizárását készítenék elő.

Kétségtelen, hogy Németország rendre bírálja a magyar kormány demokráciaellenes intézkedéseit. Berlin azonban – fogalmazzunk így – pragmatikusan kezeli a magyar kérdést. A dorgáláson túl ugyanis nem történik semmi, a német kormány nem szorgalmazza, hogy Brüsszel keményebben lépjen fel Budapesttel szemben, s a német cégek sem fordítottak hátat Magyarországnak. A történelem erről is ítélkezik majd.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mennyi vérnyomáscsökkentőt kellett beszednie szegény szerzőnek a hír miatt?

Ez jó! :))))))

A 444 kommentmezeje is őrjöng... teli torokból szidják Merkelt, a németeket en bloc, zseniális. :)))

Csak szajkózzák arrafelé a demokráciát. Mert az mennyire demokratikus, ha az emberek felháborodnak egy migráns által elkövetett bűncselekményen, és tüntetnek, akkor őket egyből náciknak mondják. Ha az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője a felháborodás pártjára állva tájékoztatja a kormányt erről az esetről, akkor őt kirúgják, mert a valóságot tárta a nyilvánosság elé.

Aki ellen nem volt jogrerős ítélet, azt rehabilitálni se lehet.
A főszerkesztőd miért nem szólt? Égetni akart téged és a saját lapját?

Ez azért van így kedves Tamás, mert Orbán nem integrációellenes. Tetszik érteni?

Vigasztaljon, hogy csak Sopronig jön. Vedd hozzá, hogy csak választási csalással marad Magyarországon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés