Fekete-Győr: Az eurózónához való csatlakozás kötelezettség

2019. augusztus 14. 09:14

A Momentum Mozgalom elnöke az ATV kedd esti műsorában arról is beszélt, hogy a jelöltjeik túlnyomó többségét mentálisan is felkészítették a várható lejáratókampányokra.

Egymással vitázott Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, erről kérdezték őt az ATV kedd esti Egyenes Beszéd című műsorában.

Fekete-Győr elmondta, szerinte nem volt túlzó az a kijelentése, hogy „olyanok közé állt, akik lopnak”. Szerinte ez történt a jogot végzett miniszterrel, hogy egy olyan „elvtelen, gerinctelen politikai közösség” része lett, amely a magántulajdont semmibe vette, „lenyúlta a magánnyugdíj-megtakarításokat”. Egy kérdésre válaszolva kijelentette, szerinte számítanak az ehhez hasonló viták, hiszen „ha Fideszre vagy Orbán Viktorra nézek, egyoldalúan, a saját propagandájukon keresztül kommunikál az emberekkel; és nincs ott mellettük közvetlenül egy másik hang, egy másik vélemény, egy másik álláspont”.

A Momentum elnöke megjegyezte: Gulyás Gergelyt szembesítette azzal, hogy „mi a fészkes fenének” költ a magyar kormány 600 milliárd forintot új harckocsikra és helikopterekre. Mikor a műsorvezető felvetette, hogy ez a NATO miatt van, a Momentum elnöke úgy replikázott, hogy az eurózónához való csatlakozás is kötelezettség, és hogy szerinte „az egészségügy még rosszabb állapotban van”.

Egy napokban megjelent véleményében Fekete-Győr leírta, hogy 2011-ig volt Fidesz-szimpatizáns; az ezzel kapcsolatban érkezett felvetésre, miszerint mi volt az a pont, amikor a pártjába belépő fiatalok csalódtak a Fideszben, Fekete-Győr úgy fogalmazott, mindenkinél más volt az a fordulópont, amikor úgy érezte, hogy elpártol a Fidesztől, és a Momentumba megy. „Mindenkinél más volt az utolsó csepp: van, akinél a plakátkampány, a külföldi szervezetekkel, az ENSZ-szel szemben, valakinél a CEU ügye verte ki a biztosítékot – na az például egy fontos fordulópont volt – voltak az Akadémia vegzálása miatt a Fideszt elhagyó fiatalok.”

Azzal kapcsolatban, hogy nem ismert neveket indít a Momentum az őszi választásokon, Fekete-Győr elmondta, a jelöltjeik 95%-a átlagember, szakácsok, pedagógusok, mentősök, ezért nekik több felkészülésre volt szükségük, de már elmondhatja, hogy teljesen felkészültek az előttük álló feladatokra. És a lejáratókampányokra is: mentálisan és jogilag is felkészítik a jelöltjeiket.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/153294

Ajánljuk még a témában