Késes támadás Sydneyben: holttestet találtak

2019. augusztus 13. 7:56
Egy holttestet találtak a támadáshoz közel, a rendőrség szerint a két esetnek van köze egymáshoz. Állítólag az „Allahu akbár!” is elhangzott a támadó szájából.

Késsel járókelőkre támadt egy ismeretlen férfi Sydney üzleti negyedében kedden, a támadót a járókelők ártalmatlanítottak, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették. Egy sebesültet kórházba szállítottak. Később egy női holttestet is találtak a támadás helyszínéhez közel, és vizsgálják, hogy a két bűncselekmény között van-e összefüggés – jelentették ausztrál médiaforrások.

Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy egy ázsiai nőt szállítottak kórházba, az állapota stabil. A támadás után hírügynökségek eltérő értesüléseket közöltek az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség szerint a 21 éves támadó – akinél konyhakés volt – az ázsiai nőn kívül mást nem sebesített meg, a Hszinhua kínai és az EFE spanyol hírügynökség több sebesültről adott hírt. A Sky News nevű hírportál helyszíni tudósítója szerint egyelőre nem tudni az áldozatok számát.

Az EFE hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a támadót a rendőrök kiérkezése előtt a járókelők – köztük tűzoltók – székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították. Ugyancsak a Sky News szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy „Lőjetek le! Meg akarok halni!” A riporter hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!” (Allah hatalmas), ám ezt hatósági források nem erősítették meg (bár a fenti videón jól hallható – a szerk.)

A hírportál sydneyi hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani. Azonban a támadás után egy órával a rendőrség egy női holttestet talált egy épületben abban az utcában, ahol a késelés történt. „Az összes jelenlegi információnk arra utal, hogy a két bűncselekménynek köze van egymáshoz” – mondta az SBS ausztrál műsorszóró társaságnak adott nyilatkozatában Mick Fuller, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke, de a halott nőről több információt nem közölt.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök mikroblogján súlyos aggodalmát fejezte ki a támadás miatt, és együttérzését fejezte ki azokkal, akik érintettek voltak benne. A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét, a környéket lezárták.

(MTI)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mind mentális problémákkal küzd.....

Titokban nem érdekli őket?

Több volt ausztrál katonával találkoztam, beszéltem évtizedeken keresztül, "nem ezért harcoltunk" volt az egyöntetű véleményük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés