Kidobatta az újságírókat Thunberg a klímakonferenciájáról

2019. augusztus 9. 16:35
Őket tette felelőssé a konferenciát övező rossz hangulatért. Nem sokkal később azonban vissza is térhettek.

Greta Thunberg „Smile for Future” klímacsúcsának utolsó napja az esemény értékeléséről szólt – írja beszámolójában a svájci Blick. Egy aktivista sérelmezte, hogy a csúcs nem volt elég jól megszervezve, és nehéz volt, hogy bármiről is egyezségre jussanak. A hallgatóság köréből ezzel sokan egyetértettek. „Amint valaki nemmel szavaz, már oda is az egyezség” – tette hozzá egy másik aktivista. A tinédzserek mélyen csalódtak abban, ahogy a klímacsúcs lezajlott.

Ezután Greta Thunberg emelkedett szólásra. Szerinte a konferencián uralkodó rossz hangulatért az újságírók a felelősök. „Úgy állítják be, mintha veszekednénk” – sérelmezte Thunberg. A Blick számolt be először a Greta-ifjak hatalmas veszekedéséről, ezt később több külföldi lap is átvette. Thunberg egyáltalán nem örült, hogy a világsajtó az ő konferenciájának enervált és síró résztvevőivel van tele.

Ezután a jelenlévők nagy többsége megszavazta, hogy a sajtónak el kell hagynia a konferenciát. A kérdések, hogy miért kell az újságíróknak elmennie, és hogy hogyan lehetne így tájékoztatni a közvéleményt a klímacsúcson zajlottakról – megválaszolatlanok maradtak.

Néhány perccel később azonban újra visszaengedték a média munkatársait a terembe. A lap kérdésére a rendezvény egyik társszervezője azt nyilatkozta: „Mi is csak emberek vagyunk, nekünk is szükségünk van egy kis privátszférára. Viszont továbbra is azon fáradozunk, hogy olyan transzparensek legyünk, amennyire ez csak lehetséges.”

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig kár, hogy visszatértek. Tizenévesek házibulijára nem valók az újságírók. Sajnos szegény csajszi kezd belecsúszni a "használat után eldobandó" kategóriába.

Á, ez nem így megy. A politikusoknak addig kellenek az ilyen friss husik, amíg nem valódi ellenfelek. Mint nálunk az a csajszi, akit az MSzP használ. Hogy is hívják? Érettségi helyett nyomja a hülyeséget.

Megteheti. Ambiciózus szülei vannak. A pénzelő agytrösztöket finanszírozó energetikai cégek nem csak busàs àllami megrendeléseket vàrnak. Hanem egyenesen dotàciót.

"-Soha ilyen őrült áru- és személyszállítás nem volt; soha ilyen eszetlen pocsékolás. Hogy jólétünket biztosítsuk, ételmaradékokat, 90%-ban jó készülékeket, kitűnő használható göngyölegeket dobunk a szemétre, vagy égetünk el és mérgezzük magunkat.
- M i n d e n t fölélünk - levegőt, ivóvizet, termőtalajt; gyerekeink átkozni fognak bennünket, amiért világra hoztuk őket."
Jó, jó, de egy szó nincs arról, mindez, minek, kinek, KIKNEK a felelőssége?
Ja, hogy azért nem esik erről szó, mert a felelősök éppen most húzzák a nyakukat a hurokból és a Thurnberg gyerek az egyik kihúzó...
Egy bizonyos: abban, hogy a világ a felbomlás szélére került:
NEM ADOLF HITLER A FELELŐS.
DE MÉG CSAK A HOLOKAUSZT SEM.
Miért írom ezt?
Csupán csak azért, mert bármely kellemetlen, kényelmetlen téma, narratíva az asztalra kerül, visszatérően és MINDEN ESETBEN:
a holokauszt, Hitler, a nemzeti szocializmus, mint a Szörny, három mondatnyi távolságban tűnik elő...

Nemes Jeles már felkészül.
Már csak a holokauszt-szálat kell megfejtenie és indul a projekt...

Köszike. Igen. Ugyanaz piros-fehér-zöldben.

"Mi is csak emberek vagyunk, nekünk is szükségünk van egy kis privátszférára."

Szokjatok hozzá, hogy a privátszféra Davosban van.

Mindig azt kell figyelni hogy kik szponzoràljàk a klíma konferenciàkat. Ez nem nehéz. Kinek megy a hotel repjegy taxi bételt kocsi vacsora szàmla. A recepciós a taxis tudja. Onnantól picit nehezebb a dolga az atlatszo.hu féle transzperens feltàró arcoknak. Maguk sem tudjàk pontosan miből élnek.

Prezentációk, felszólalások összegyűjtése, szelektálása, szekciók,
levezető elnökök, sajtó... stb, stb kb 3.000-6.000 euro /fő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés