Egy vizsgálat szerint a Coca-Cola a világ legnagyobb műanyagszennyező vállalata

2019. augusztus 7. 20:26
A Greenpeace Magyarország számolt be egy tavalyi vizsgálatról, amely alapján a Coca-Cola termékei szennyezik a legtöbbször a természetet. Hazánkban is az élen jár az óriáscég a műanyagszennyezésben a magyar aktivisták tapasztalatai alapján.

Egy tavalyi vizsgálatról számolt be a Greenpeace honlapja: szerint mintegy 10 ezer aktivista 6 kontinensen, 42 országban tartott 239 szemétgyűjtő eseménye során összesen 187.851 darab hulladékot válogatott szét. Az átfogó vizsgálat szerint sorrendben a Coca-Cola, a PepsiCo, a Nestlé, a Danone, a Mondelez, a Procter & Gamble, a Unilever, a Perfetti Van Melle, a Mars és a Colgate-Palmolive voltak a legnagyobb gyártói a természetbe kijutott és onnan összeszedett szemétnek. 

A cikk szerint a műanyagszemét-szennyezés fő kibocsátói Ázsiában a Coca-Cola, a Perfetti Van Melle és a Mondelez voltak: ott a szemét 30%-a tőlük származott. Az amerikai kontinensen és Európában a Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé végzett a szégyenlista élén: Amerikában hozzájuk volt köthető a vizsgált szemét mintegy kétharmada, míg Európában 45%-a. A magyar Greenpeace-aktivisták által augusztusban a PET kupa keretében végzett vizsgálat során az azonosított 423 palack közel egynegyede, 96 darab volt a Coca-Cola terméke.

forrás: Greenpeace Hungary

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DrPepper az igazi.

Hátdehogynem!

Ez egy 2 éves cikk.

"A Greenpeace ezért indít kampányt, hogy gyakoroljunk nyomást a legnagyobb üdítőital-gyártó cégre, a Coca-Colára, annak érdekében, hogy a globális vállalat csökkentse az egyszer használatos műanyagpalackok kibocsátását. A vezérigazgatónak címzett petíciót itt tudod kitölteni."

https://merce.hu/2017/11/23/fe..

Az ajtók etc. hosszú élettartamú termékek, ráadásul visszagyűjthetők és újrafeldolgozhatók. Ugyanez igaz a PET-re is, ösztönözni kell a gyűjtést és újrafeldolgozást. Hasznos termékek ( textiliák, mosószeres palackok) készíthetők belőle. Ha persze az emberek kivágják, akkor nincs mit tenni, én mindenesetre gyűjtöm....

Illés nagyon harcolt a betétdíjas rendszerekért, de lepattant az iparról és a kereskedelemről....

Mást kell kitalálniuk a pet palackban forgalmazóknak. Akármilyen lé is van benne.
Ahogyan a lebomló zacskókat is kitalálták.

Jaja. Halaldóelllenzéki oldalon is milyen hirtelen ért véget a műanyagmentes hónap. A kólásflakonnal pózolás felülírta a zöld énjüket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés