Index: Megint nem szavaztak Bocskor Andreáról az EP-ben

2019. július 23. 09:26

A Néppárt koordinátora személyesen kérte a halasztást – közölte a portál magára az érintettre hivatkozva.

Mint az EUrológus írja, az Európai Parlament kulturális és oktatási szakbizottsága újból elhalasztotta a Fidesz-KDNP-s jelölt, Bocskor Andrea megválasztását a szakbizottság negyedik alelnökének.

Emlékeztetnek rá: két héttel ezelőtt kiderült, hogy a parlamenti szokásokkal ellentétben a szakbizottság többsége nem támogatja a Fidesz-KDNP küldöttség politikusát a pozícióra, hiába jelölte őt az európai néppárti frakció, és hiába egyeztek meg egymás között a parlamenti frakcióvezetők a jelöléséről.

Az EUrológus megszólaltatta az EPP képviselőjét: Michaela Šojdrová, a néppárti frakció koordinátora kérdésükre elmondta, ő kérte, hogy halasszák el a szavazást. Arra hivatkozott, hogy nem sikerült egyetértésre jutni a szakbizottság tagjai között a jelölésekről. Visszautasította azt a javaslatot, hogy másik jelöltet állítson a Néppárt. Egyrészt azért, mert a belső elosztási rendszerük ezt nem teszi lehetővé – magyarázta, – másrészt azért, mert Bocskor Andreát személyesen is jó jelöltnek tartja. Aktív képviselő, akivel öt éven át jól dolgoztak együtt, mondta Šojdrová a magyar politikusról.

Azt az EUrológus megjegyezte: a CULT szakbizottságban az EP-képviselők többsége a Fidesszel szembeni ellenérzésük miatt nem támogatja Bocskor Andrea jelöltségét, és ugyanebből az okból tiltakoztak két másik szakbizottságban is a Fidesz-KDNP-s alelnökjelöltek, Hidvéghi Balázs (állampolgári jogi bizottság) és Trócsányi László (alkotmányos ügyek bizottsága) ellen.

A képviselőnő így reagált a történtekre Facebookon: „a baloldali »pancserpuccs« nem jött be. Az EPP kiállt alelnöki jelöltségem mellett, így az arról szóló szavazást szeptemberre halasztottuk.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/152016

Ajánljuk még a témában