Vikinggel pótolnák az Aquariust

2019. július 22. 11:45
Norvég zászló alatt futó hajóval helyettesítené a tavaly leállított mentőhajót két NGO – értesült a Die Welt német napilap vasárnap.

Mint írják, az Ocean Viking névre keresztelt vízi jármű akár 200 kimentett embert is el tud látni azon tervek szerint, amit az SOS Mediterranee és az Orvosok Határok Nélkül dolgozott ki azért, hogy a tavaly év vége óta leállított Aquarius után betöltsék a humanitárius segítségnyújtásban kialakult űrt.

A hajó jelenleg éppen a Földközi-tenger felé tart – ismerteti a napilap.

Ha hivatalosan is megkapja a migránsok kimentését, mint feladatkört, akkor összesen 31 fős lesz a személyzete: a tervek szerint 7 fő a hajó saját legénysége lesz, 13-an a SOS-től, míg 9 fő az Orvosok Határok Nélkültől jönnek.

Maga a hajót 1986-ban építették, és hivatalosan egy nyílt óceáni ellátóhajónak lett építve, de aztán mentőhajóvá alakították át, hogy az olajfúró platformok munkásainak biztonságos menedéket tudjon nyújtani balesetek után.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Addig kell lefoglalni a hajóikat, amíg nem marad - pontosabban, amikor már költségesebb lesz az embercsempészet, mint a várható haszon, akkor maguktól abba fogják hagyni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés