A megbélyegzett közösség

2019. július 22. 8:13

Bencze Izabella
Magyar Nemzet
Megjelent tehát az új kollektív ellenség: a „fideszes”.

„Ugye mindenki tudja, miről beszélek, amikor kimondom ezt a két szót: Benes-dekrétumok? Az 1945 májusa és októbere között született Benes-jogszabályok a magyar és német lakosságot okolták Csehszlovákia széthullásáért. Joggal ráz ki mindnyájunkat a hideg e két szó hallatán, nem is beszélve azok hatályban tartásáról. Miért is? Mert kollektív bűnösség nem létezik. Ezt már a szerbek is tudják, hiszen 2011-ben olyan határozatot fogadtak el, amely a csúrogi, zsabljai és mozsori magyarokat sújtó és a kollektív bűnösség elve alapján hozott megbélyegzést megszüntette, amelynek értelmében a hetven évvel korábban elkövetett cselekedetekért korábban háborús bűnössé nyilvánították őket.

Aki a kollektív bűnösség elméletét vallja, nem lehet demokrata. Nincs olyan, hogy a cigányok mind bűnözők. Nincs olyan, hogy a magyarok mind búskomorak, nincs olyan, hogy minden bevándorló terrorista, és nincs olyan, hogy a „fideszesek” az európai értékek ellenségei. Egyrészt mert egyik állítás sem igaz, másrészt mert a kollektív bűnösség csupán egy politikai eszköz, amellyel egy közösséget egyetemlegesen felelősségre lehet vonni azért, mert az elítélő számára annak egy tagja valamely értelemben elítélendő cselekedetet hajtott végre.

A kollektív bűnösség az azt alkalmazó tehetetlenségét, érvbeli silányságát, hatalmi gőgjét, helyzetével való visszaélésének tényét bizonyítja. Az első és a második világháború győztes nagyhatalmai is ezen elv alapján fosztották ki és tették földönfutóvá a legyőzötteket vagy a kisebbségben élő, a legyőzöttekhez tartozó nemzetek képviselőit. A kollektív gyűlöletkeltés eredményezte a holokausztot, a kitelepítéseket, az arisztokrácia, a polgárság és a kulákság kiirtását, és sorolhatnánk a szörnyűségesebbnél szörnyűbb történelmi tetteket. Úgy látszik, ifjú EP-politikusaink semmit nem tanultak a történelemből. A Momentum, az MSZP-s Ujhelyi István és Gyurcsány Ferenc pártja is azt hangsúlyozza, hogy azok a frakciók, amelyekben ők ülnek, biztosan nem támogatják a fideszes politikusok kinevezését a szakbizottságokban. Több ellenzéki képviselő büszke arra, hogy főszerepet vállal a fideszesek elleni döntésben.

Megjelent tehát az új kollektív ellenség: a »fideszes«. Bélyeg, mint a cigány, a zsidó vagy az ifjútörök mozgalomnak az örmény volt. Nem külön X. Y.-nal van esetleg baj, akinek a kvalitásaival gond lehet. A gond ugyanis nem maga a személy, hanem a közösség, ahova az illető tartozik. Ilyen módon minimum hárommillió magyar csatlakozik a megbélyegzett kollektívához, mert »fideszes«. Nem párttag, csupán támogatja a kormánypártot. Ennyi pontosan elég. Hát ilyenek a mai magyar ellenzéki, globalista uniós képviselők. Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna, Ujhelyi István meg az általuk meggyőzött EU-beli liberális, a Macron-pártféle EP és az európai demokraták és szocialisták frakciója.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Belviszály nélkül a magyarok a világot uralhatnák.' (Tibor Fischer).

Tudod, van itt több ilyen hozzád hasonló "pártatlan" hozzászóló, aki "egyformán utálja az összes politikust", de furcsa módon csak a fideszeseket ekézik.
Meg vannak hozzád hasonló "külföldi magyarok" is akik meglepő módon, nem a mostani közösségük politikai problémáival foglalkoznak, ami nyilván közvetlenül érinti őket, ha valóban ott élnek amit mondanak. Nem. Ti onnan a távolból akarjátok szegény hazátokat megmenteni a negyedszer miniszterelnökké választott gonosz Orbántól. Mert ti ott jobban tudjátok, hogy itthon mi van, mi?
Na menjetek ti az alaszkai grizzly medve hátsójába, ha Alaszkában élsz valóban, akkor ezt könnyen megteheted!

"Senki se tartja bűnösnek a becsapott, megfélemlített szavazókat."
Aztán meséld már, te miképpen látod a messzi Alaszkából, hogy milyen módszerekkel félemlítik meg szegény magyar választó polgárokat? :))))) Tényleg mindenkit hülyének néztek, miközben ti csavarodtatok be. Ne adjátok fel! Szülessetek újjá, új nick néven és trollkodjatok tovább! Csak egy pechetek van. Már alig akad valaki, aki beveszi a hülyeségeiteket.

Azt hiszem, hiába fáradtál ennyi írással, mert úgysem engedik be az agyukba, azonkívül mindig másképp emlékeznek mindenre. Teljesen reménytelen megpróbálja az ember minimálisan észrevenni őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés