Szijjártó Péter: naponta 11 keresztényt ölnek meg hite miatt

2019. július 19. 08:59

A külügyminiszter erről a vallásszabadság előmozdításáról tartott konferencián beszélt Washingtonban.

2019. július 19. 08:59

A külgazdasági és külügyminiszer szerint a vallások és a vallásos emberek üldözése mára az egyik legjelentősebb biztonsági kihívássá vált a világon. A vallásuk miatt üldözöttek 80 százaléka keresztény, közülük tavaly 245 milliónak kellett elszenvednie valamilyen fajta üldöztetést, 1200 keresztény templomot támadtak vagy rongáltak meg – mondta Szijjártó Péter. 

Magyarország nemcsak a területén élő, hanem az egész világon üldöztetésnek kitett keresztényekért felelősséggel viseltetik – folytatta. Utóbbiak legtöbbje a Közel-Keleten és Afrikában él, a magyar kormány pedig támogatást biztosít közösségeiknek, hogy helyben tudjanak maradni, megerősödjenek, elkerülve újabb migrációs hullámok megindulását Európába. Magyarország 36,5 millió dollárt költött az elmúlt években arra, hogy támogassa a szükséget szenvedő, diszkriminációnak kitett közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket – mondta, példaként említve, hogy Libanonban 33 keresztény templom felújításában vett részt Magyarország, Szíriában pedig három keresztény kórház működési költségeit állja.

A miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy a nemzetközi szervezetek a lehető legkevesebb alkalommal hajlandók nyíltan beszélni a keresztények üldözéséről, és az európai média fősodra, illetve a politikai elit azt sugalmazza, mintha a keresztényellenesség a diszkrimináció legutolsó elfogadható formája lenne. Szijjártó Péter reményének adott hangot, hogy elsősorban az Egyesült Államok – továbbá Magyarország, Lengyelország, Olaszország és Nagy-Britannia – szorgalmazására a nemzetközi szervezetek is fel fognak lépni a vallásszabadság jegyében a keresztényüldözés ellen. Ezen országokkal a magyar politikus külön egyeztetésen vett részt. A külgazdasági és külügyminiszter a konferencia margóján találkozott Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel, Tariq Mahmood Ahmaddal, a nemzetközi vallásszabadságért felelős brit különleges megbízottal, a vallási ügyekért felelős azerbajdzsáni miniszterrel, valamint Abdul Momed bangladesi külügyminiszterrel.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drmegabela
2019. július 20. 17:38
Csak? És hányat öltek meg a keresztények naponta a hitük miatt, az elmúlt ezer évben?
VakzKommondor
2019. július 20. 14:38
Úristen petike!!!!! Az pont egy focicsapat !!! Mi lesz most!!???? Csak apa vissza ne kérje a tartozást!!
OberEnnsinnen
2019. július 19. 11:38
---A nácizmus áldozatainak száma kb. 5-6 millió. ---A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja – Wikipédia A kommunizmus fekete könyve becslések és levéltári kutatások alapján körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon. ---A liberálbolsevista mély diktatúra áldozatainak száma - eddig: több százmillió csak a magzatelhajtások miatt. A liberálbolsevik tudatátprogramozás miatti áldozatok száma ennél is magasabb. És a gátlásait elveszítő liberális emberirtás még csak most indul... sorros-and-rothschild.jpg
koronaszepe
2019. július 19. 11:35
Tiszteletre méltó dolog üldözött kisebbségek mellett kiállni, de annyit megjegyeznék, hogy nem őszinte a mosolyunk amikor olyan politikai erő "házal" vele, ami mindenben politikai terméket lát, aminek egy vezérlő elve van, az pedig a haszonszerzés.(politikai, anyagi)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik