Kinevezték a magyar Brexitügyi miniszteri biztost

2019. július 19. 09:41

Vajon mi lesz a feladata?

2019. július 19. 09:41

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének (brexit) Magyarországot érintő külpolitikai és külgazdasági hatásai kezelésének összehangolásáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki Takács Szabolcs Ferencet, derül ki a csütörtökön megjelent Hivatalos Értesítőből – számol be az index.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ő gondoskodik majd „az Egyesült Királysággal a kilépést követően kialakítandó szerződéses kapcsolatrendszerre vonatkozó magyar álláspont érintett kormányzati szervekkel együttműködésben történő kidolgozásáról.”

Továbbá kapcsolatot tart a feladatkörükben érintett brit és európai uniós szervezetekkel annak érdekében, hogy a kilépés Magyarországot érintő várható következményei összehangoltan, a magyar érdekeknek megfelelően történjenek.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2019. július 19. 11:26
Mámegint kihagyták a Soros-embert. Tiszta antiszemitizmus.
Pelso j.
2019. július 19. 11:15
Csak egyet? Három kellene legalább.
luga
2019. július 19. 10:30
Csak egy ökör gondolja azt, hogy a témában nincs bőven tennivaló. Minden megváltozik, ami az uniós szósszal leöntve működött, most újdonságként, egyenként meg kell állapodni, lehetőleg úgy, hogy mindkét ország számára előnyös legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik