Már a sportautókat is hamisítják

2019. július 17. 13:16
Ferrari- és Lamborghini-modelleket hamisítottak egy brazil üzemben, amiket az eredeti árának töredékéért árultak.

A brazíliai Itajaí városa még Sao Paulotól is délebbre található és eddig nem igazán hallhattunk róla, most viszont egy rendőrségi ügy kapcsán mégis előtérbe került. A helyi rendőrség buktatott le egy kis üzemet, ahol Ferrari- és Lamborghini-replikák készültek. Az olaszok már sokszor nagyobb tuningcégeknek sem engedik, hogy használják a bikás vagy lovacskás logót, így aztán érthető módon az ilyen gyenge hamisítványok is szúrják a szemüket.

A 14 és 19 millió forintnak megfelelő összegért árult autók technikai részletei nem ismertek, de egyértelműen valami szerényebb teljesítményű motor kerül ezekbe az alapokhoz igazítottan kissé aránytalan karosszériákba. Ezzel olyan rétegek számára biztosítják az egzotikus, európai sportautózás érzését, akik nem engedhetnék meg maguknak a valódi Lamborghini Huracánt.

Ezeknek az autóknak minden eleme gyenge másolat, az ülések mintázata, a logók és persze a felnik is csak pont annyira hasonlítanak az eredetire, hogy távolról még feltűnő legyen. A színekkel azonban remekül boldogulnak, hozzák a jellegzetes Lamborghini-zöldet. Az ügyben egyébként két hónappal ezelőtt indult meg a vizsgálat, természetesen a Ferrari és a Lamborghini kezdeményezésére.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés