Lopott autóval, ezer kilométert tett meg négy gyerek Ausztráliában

2019. július 15. 14:37
A szökevények két benzinkútról is fizetés nélkül hajthattak tovább.

A négy 10 és 14 év közötti gyerek nem mindennapi módon próbált meg megszökni otthonról, egyikük apjának autóját tulajdonították el. A bandát, akik a  Queensland állambeli Rockhamptonból, készpénzzel és horgászbotokkal felszerelkezve indultak útnak, végül a szomszédos Új-Dél-Wales állam Grafton nevű városában csípte el vasárnap este a rendőrség. A gyerekek több mint ezer kilométert tettek meg a lopott járgánnyal és valószínűleg két benzinkutat is fizetés nélkül hagytak el a tankolás után.

A rendőrség már a Graftontól 160 kilométerre nyugatra lévő Glen Innesben azonosította a gyerekek járművét, ám a „fiatal sofőr korára és az útviszonyokra való tekintettel” az üldözés felfüggesztése mellett döntöttek. Az ügyben vádemelés várható, ám a rendőrség ez idáig nem tudta kikérdezni a gyerekeket, mert erre kizárólag a szüleik jelenlétében van lehetőség.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tulajdonképpen ügyesek voltak.

Az egy nagy és gyéren lakott ország. Mindenesetre, nem irigylem a gyerekeket azért, amit kapni fognak. A lehetőségeiket mindenesetre nem sikerült reálisan fölmérni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés