„Kopp-kopp, itt az Egyesült Államok Parti Őrsége! Szállít a járművével drogot?”

2019. július 12. 18:54
Puszta kézzel állított meg egy amerikai kommandós egy félig víz alatt haladó járművet a nyílt óceánon.

Látványos videót mutatott be az Egyesült Államok parti őrségének június közepi akciójáról a Military.com, az amerikai fegyveres erők portálja. Mint írják, a USS Munro nevű hajó a Csendes-óceán keleti részén haladt, amikor egy fura járműre lettek figyelmesek a legénység tagjai.

Mint kiderült, egy félig víz alatti haladásra képes jármű volt, ún. „narkó-tengeralattjáró”, amelyet általában a drogcsempészek szoktak használni. Ez ebben az eseten is így volt, de most nem a drogfogás nagysága volt a hírértékű – bár a sajtó által írt 17 ezer font, avagy 7700 kilogramm sem mindennpos – hanem az, ahogy elfogták a vízi járművet.

Történt ugyanis, hogy az egyik kommandós minden rögzítés nélkül, csak taktikai felszerelésében átugrott a járműre, ahol dacolva a hullámokkal és az alatta tátongó mélységgel, háromszor-négyszer rávert a fedélzeti nyílásra. Puszta kézzel. Ennek hatására valószínűleg megrökönyödtek a bent lévők, ugyanis hamarosan – a videó végén – egy kézpár jelent meg a nyílásban.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A USS Munro, ha jól látom, egy elég nagy rombolóerővel felszerelt hajó, a féltengeralattjárónak nem sok esélye lett volna, ha bármivel próbálkoznak.

https://en.wikipedia.org/wiki/..(WHEC-724)

Az kicsit nagyobb. És le tud merülni. És gyorsabban halad. És nem dízelmotorjai vannak (illetve nem csak az). És van szonárja, meg radarja. És van fegyverzete. De egyébként majdnem ugyanaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés