Szigorítja a rasszista és diszkriminatív megnyilvánulások büntetését a FIFA

2019. július 11. 18:10
Akár pontlevonással és a nemzetközi sorozatokból való kizárással is büntethet a labdarúgó szövetség.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szigorítja a rasszista és  más diszkriminatív megnyilvánulásért kiszabható büntetéseket.

A jövő hétfőn érvénybe lépő új fegyelmi szabályzat értelmében szektorbezárással és legalább 20 ezer svájci frankos (5,8 millió forint) pénzbüntetéssel lesz sújtható az a klub, amelynek szurkolói a mérkőzések során „szavaikkal, vagy tetteikkel bárkit hátrányos megkülönböztetésben részesítenek faji, etnikai, nemzeti, társadalmi, nemi, szexuális irányultsága miatt, nyelvi, vallási, vagy politikai alapon.”

Amelyik egyesületnél a drukkerek többször is megismétlik ezt a viselkedést, ott pontlevonással és akár a nemzetközi sorozatokból való kizárással is büntethető a futballcsapat.

Ha a játékosok a pályán tanúsítanak rasszista, vagy negatív megkülönböztetésre utaló magatartást, akkor akár tíz mérkőzésre szóló eltiltást is kaphatnak.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Khm. Ez nem így megy. Amint látom, nem nagyon jársz meccsre, úgyhogy elmondom. Először is, ha egy csapat szurkolója vagy, elvileg csak annak a csapatnak a szektorába vehetsz jegyet, ahová regisztráltad magad. Nem állítom, hogy ezt ne lehetne megkerülni, de többnyire elég bonyolult. Másrészt az egyéni bekiabálások sohasem voltak büntetési tételek, csak a kórusművek, ergo vagy legalább 50 vagy több dierzáns kell, vagy azt kell elérni, hogy a valódi szurkolók is azt kiabálják, amit te.

A pontlevonás remek ötlet. A pálya helyett a nézőtéren lejátszható a meccs.

Ez egy olyan gumiszabály, amelyet kettős mérceként lehet forgatni, bárki ellen.
HA EGY SZURKOLÓ OLDALRA FORDÍTJA A FEJÉT ÉS EZT DOKUMENTÁLJÁK, AZT A KLUBOT, SZURKOLÓI CSOPORTOT EZEK UTÁN BÜNTETNI LEHET!!!
Most már végképp lelepleződött, a Blatter, Beckenbauer, Platini elleni hadjáratot nyilvánvalóan a gender, lmbtq-s mély állami liberálbolsevikok szervezték.
Tulajdonképpen a nézőtereket ezek után ki lehet adni a szivárványos, vagy szélsőbalos "lipcsei" bandáknak, rájuk mindebből semmi nem vonatkozik, ellenkezőleg: az ő érdekükben történik az egész.
Mint ahogy a gyerekek erőszakos elvétele a szülőktől, ami nyugat-Európában modern pestisjárványszerűen terjed...
Elég pl., ha a 8 éves gyereknek egyetlen tejfoga is lyukas lesz és erről tudomást szerez a Soros-i mély állam terrorszerbezete.
Nem vicc, kötelező megnézni a Terc holnap délelőtti adását a Hír Tv-n.
Ő-RÜ-LET...
Futballmeccsen, ha szurkolni akarsz, bezárhatnak...
Hiszen a szurkolás: egy oldal melletti kiállás, szükségszerűen sértés egy másik oldal ellen: "szavaikkal, vagy tetteikkel bárkit hátrányos megkülönböztetésben részesítenek faji, etnikai, nemzeti, társadalmi, nemi, szexuális irányultsága miatt, nyelvi, vallási, vagy politikai alapon.”"
EZ A LIBERÁLBOLSEVIZMUS.
Nem olvastam Hitler végrendeletét, ha jól tudom, van ilyen.
Ahol leírja, mi történik Európával, ha győznek a szövetségesek, a vörös hatalommal karöltve.
De azt hiszem, ilyesmikre még ő sem gondolhatott...

9. Magyarország 98
A kisebbségi 1 millió nélkül, valószínű, Magyarország az IQ-ban a világon legelöl van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés