Von der Leyen köteleződjön el egy jogállamiságot védő mechanizmus mellett!

2019. július 11. 22:34

Cseh Katalin
Facebook
Elvárjuk a világos elköteleződést a klímavédelem iránt.

„Köszönjük Ursula von der Leyennek, az Európai Néppárt bizottsági elnökjelötjének, hogy válaszolt a kérdéseinkre! Dacian Cioloş, a Renew Europe frakcióvezetőjével ma nyílt levélben tájékoztattuk von der Leyen minisztert a frakció prioritásairól és elvárásairól a Bizottsági elnökjelölt felé.

Főbb elvárásaink, a teljesség igénye nélkül:

1. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a Bizottság elnöke nagyon világosan elköteleződjön egy, a jogállamiságot védő mechanizmus létrehozása mellett. Ennek a mechanizmusnak tartalmaznia kell egy szankciórendszert is a jogsértések kezelésére, és annak biztosítása érdekében, hogy minden tagállamban tiszteletben tartsák az alapvető európai értékeket és európai jogszabályokat.

2. Létre kell hozni egy intézményt az európai demokrácia állapotának felmérésére (Conference for Europe). Az új rendszernek helyettesítenie kell a csúcsjelölti rendszert egy közvetlenebb, demokratikusabb rendszerrel, amelyben valóban érvényesül az európai polgárok akarata.

3. Elvárjuk a világos elköteleződést a klímavédelem iránt, és hogy támogassa azt a célt, hogy 2030-ra jelentősen csökkentsük a karbonkibocsátás, és így ezzel Európa szénlábnyomát is.

4. A Bizottság munkáját átláthatóbbá és hatékonyabbá kell tenni, csökkenteni kell a bürokráciát, és kompetens, az európai értékek iránt elkötelezett biztosokat kell választani.

5. Egyértelmű elköteleződést várunk a valódi európai digitális gazdaság megvalósítása és az innováció támogatása mellett.

Csak akkor tudjuk támogatni von der Leyen minisztert az Európai Bizottság elnöki posztjára, ha többek között világos és egyértelmű elkötelezettséget tud vállalni ezeken a területeken.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegény ember vízzel főz. Az idegen pénzeken felpumpált Momentumnak csak ezt a két undorító nőt sikerült prezentálnia az EP-be. Tipikus anarchisták, pluszban pedig nemzetellenesek is, hogy az egykori Vatra Romanesca tag Ciolossal fújnak egy követ.

Botmixer!

(Az is komoly, hogy valaki a multik lobbicsoportjaként funkcionáló Macron-Verhofstadt-frakcióból pampog jogállamiságról, demokráciáról meg klímavédelemről...)

Az Aranybulla óta akad itt jogállamiság. Nem kell idegeni ellenőrzés, megteszik a választások is.

Pont ők akadályozzák a választói akarat érvényesülését.
Fiókos remélem, megunja, hogy a botmixer dróton rángatja.

A másik, a Donáth már kormányzási tanácsokat ad:-))))))
Még a Parlamentbe sem jutottak be:-)))

Mindig van lejjebb. Viccesek ezek az európai értékek. Megszűnt a szabad értékválasztás? Ki fog dönteni ezek mibenlétéről?

Európai is vagyok, de egészen biztosan más értékekben hiszek, mint ez a szerencsétlen.

Mondjuk, a keresztény megfelel, az már ki van próbálva.

A másik a jogállamiság. Az is elég rugalmasan definiálható kategóriának tűnik. Elég sok okból kifolyólag az Orbán kormány meggyőző többségnek itthon nagyon megfelel.

Konkrét megfogalmazásokat! Különben ketrec harcosok sem ezek a gráciák.

A volt Vátrás frakciójába beülve és onnan korteskedve a magyar kormány ellen ez az egész egy undorító katyvasz.

A botmixer iránti elköteleződést kihagytad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés