Az S&D sem támogatja a fideszes jelölteket

2019. július 10. 11:35

Ujhelyi István
Facebook
Az S&D frakció ma elsöprő többséggel megszavazta, hogy a mai szavazásokon nem fogja támogatni a Fideszes jelölteket a szakbizottságok alelnöki posztjaira.

„‼️BREAKING NEWS ‼️ – Az S&D sem támogatja a Fideszes jelölteket az Európai Parlamenti bizottságok alelnöki posztjaira!

Az Európai Szocialisták és Demokraták (S&D) csoportja ma reggeli frakcióülésén – Ursula von der Leyen Európai Bizottsági elnökaspiráns mai meghallgatása előtt – rendkívüli napirendi pontként szavazott arról, hogy a frakció milyen álláspontot képviseljen a Néppárt (EPP) Fideszes bizottsági jelöltjeivel kapcsolatban. Mint ismeretes, a Fidesz öt képviselőjét is jelölték különböző európai parlamenti szakbizottságok alelnöki posztjaira, melyek közül Deutsch Tamás költségvetési ellenőrző bizottságban betöltött alelnöki posztja önmagában az európai értékek arcul csapásával érne fel. Felháborító és megengedhetetlen, hogy az Európai Unió ellen hazug hadjáratot folytató Orbán-rezsim katonáit ültessék fontos pozíciókba az Európai Parlamentben!

Az S&D frakció ma elsöprő többséggel megszavazta, hogy a mai szavazásokon nem fogja támogatni a Fideszes jelölteket a szakbizottságok alelnöki posztjaira. Egyértelmű jelzést küldünk tehát Orbán Viktornak: aki a jogállamiság lebontásával putyini diktatúrát épít Európa közepén, annak nincs helye az EP meghatározó posztjain sem. Európa ellenségeinek mi nem osztunk lapot!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mocskos hazaárulók vagytok. Mondjuk ez eddig is egyértelmű volt.

Válaszok:
pollip | 2019. július 10. 12:56

Újhelyi egy leszálló ágban lévő párt egy szem képviselője.
Őszre szavazatot biztosan nem fog szerezni ezzel a hazaárulással.
Nem csoda, hogy nem érti, hiszen kampányfőnökként sem értette....

Már csak az egyetlen Jobbikas-függetlent várom, hogy a szélbe kiabálja hogy őse, ő se,ő se.............

Jól van, mész te is a trollok közé. Agyalágyult.

A liberálisok és a szocik egy másik ország nagy többséggel nyertes pártjának küldötteit nem szavazzák meg, tehát az ország ellen szavaznak, az ország belpolitikai helyzetét nem tisztelik.

Beavatkoznak a belügyekbe, nyílt szovjet módszer. Mint ahogyan az 56-osokat legyilkoló Apró Antal utódainak befogadása, az ország választói többsége fölé helyezése is birodalmi diktatúrát jelent.

Újhelyi a saját hazai sikertelenségéért, az általa, mint kampányfőnök által elért 6,7 százalékért Brüsszelben akar vigasztalódni, Brüsszelben akar törleszteni. Úgy, hogy az itthoni 52 százalékos többség jelöltjei ellen kelt hangulatot. Kádár ezt leegyszerűsítette, ő behívta a szovjet birodalmi csapatokat. Újhelyi is birodalmi csapatok segítségéért kunyerál.

" nálunk a legszégyenteljesebb a nyugdíjak értéke."
Bezzeg, 10, 15, 20 évvel ezelőtt a magyar nyugdíjak taroltak...
Ráadásul, ez a tarolás: kölcsönből...

Értelmetlen, irreleváns dolgokról zagyválsz.
Olyan, hogy folyamatértékelés, az nálad ismeretlen fogalom.

Infostart / MTI
2019. július 9. 16:21
"Magyarországon az általános szegénységi helyzet 2013 óta folyamatosan javul, a szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya csökken - közölte az Európai Unió Tanácsa."
Az államcsőd utáni 3. évtől kezdődően, 2013 óta.
Ez szerintem világrekord.
És: 72 hónapja a reálbérek töretlenül NÖVEKEDNEK.
Ez is világcsúcs.
És ez is az államcsőd utáni - 72 hónap visszaszámolva - az pontosan 6 év, azaz 2013.

Hát, azért én 2010 óta látom a különbséget. Nem is kicsi. A 2002-es nagyon nemtelen választási kampány és a szocik hajszálnyi sikere, amivel 8 év lejtmenetet tudtak megalapozni, szükségszerűen arra tanította a Fideszt, saját média és tőkés réteg nélkül sem a gazdaság nem megy, sem a kormányzásra felhatalmazás, a választások megnyerése, nem lehetséges.

Mindazok, akik teljes mellszélességgel harcolnak a Fidesz térvesztéséért Brüsszelben a kormányzó magyar politikai erő és az ország érdekei ellen küzdenek, SEMMIBE véve a Fidesz 50% körüli támogatottságát.

Ha harc, legyen harc, de akkor ne tessék panaszkodni, ha itthon beszűkülnek a lehetőségek, ennek a szavazói rétegnek az akaratából. Mi lenne, ha egyszer csak a Fidesz képviselői itthon NEM szavaznának meg bizottsági helyeket az ellenzék törpe pártjainak itthon? Kötelező?

Úgy gondolom, ha csak egy bizopttsági hely elvész a magyarok számára Brüsszelben az EU-s magyar ellenzék aknamunkájának következtében, arra világos válasz kéne itthon. Mindennek kell, h. határa legyen.

Attól tartok, nemcsak itt.

A szüleim sokkal többet tanultak az érettségiért, az "átkos" Horthy korszakban. Apukám a Bolyai reálba járt, minden reggel rajzórával kezdtek. Értettségire tanultak integrál és differenciál számítást. 8 év volt a középiskola, ami NEM volt kötelező. Aki nem volt hajlandó megerőltetni magát, azt hagyták kibukni. Aki maradt, annak meg kellett a követelményeknek felelni.

Anyáméknak rengeteg memoritert kellett elsajátítani, időt és fáradtságot nem kímélve. Ahogy az idő ment egyre kevésbé volt nehéz.

Ehhez képest mi az 50-es évek végén már nyaraltunk. A gyerekeim a 80-as években még inkább.

A jól fizetett tanárok helyét átvette egy egyáltalában nem jól fizetett réteg, amelynek tekintélyes részét a mégiscsak rövidebb munkaidő, valamivel mégiscsak hosszabb nyári szabadság vonzotta a pályára, az orvosi, mérnöki felvételiknél könnyebb bekerülés az egytemi oktatásba is nyilván orientált.

Talán lesz változás pozitív irányba. Nem lenne szabad lefelé nivellálni az oktatásban. Később is dolgozni, teljesíteni kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés