Tarlós: Karácsony valódi főnöke Gyurcsány

2019. július 10. 11:14
A budapesti főpolgármester szerint Karácsony Gergely kampánya nem a fővárosról szól.

Karácsony Gergellyel való vita lehetőségéről is beszélt Tarlós István a Hír Tv-n. Kiemelte: El kell kezdeni végre fővárosi témákról beszélni, hiszen arról kellene szólnia a kampánynak, nem Orbán Viktorozni kell örökké.

Tarlós szerint egyelőre nem szakpolitikai kérdések kerülnek napirendre, hanem egyfajta kormánypárttal szembeni budapesti demonstráció körvonalazódik. Jobb oldal és ellenzéki tömörülés között választanak majd önkormányzati választásokon.

Szó esett még a budapesti klímastratégiáról, és a hármas metró klimatizálásáról is. Utóbbival kapcsolatban elmondta, „egy romhalmazt voltak kedvesek nekünk itt hagyni Kunhalmi Ágnes képviselőasszony elődei és elvbarátai”, valamit kellett kezdeni ezzel a metróval. A mostani fejlesztésre azért kerül sor – jelentette ki – mert az Alstomtól 6 milliárd forintot „sikerült visszaszerezni”, amely „megnyitotta az anyagi lehetőségeket” is.

Kis tömegű légkondicionáló berendezéseket fognak felszerelni, amiket szerkezetileg elbír a metrószerelvény valamennyi kocsija. Ehhez kell az orosz fél hozzájárulása is, nehogy a harminc éves garancia emiatt megszűnjék. „Azt remélem, hogy nem fognak akadályt állítani” – nyilatkozta Tarlós István.

Saját esélyei kapcsán Tarlós István kijelentette: „Nem szoktam esélyeket latolgatni. Harminc év alatt eddig összesen egy polgármester-választást vesztettem el, 2006-ban, azt is egy százalékkal”.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés