A „nyitott” cégvezetők és a pride-dogma

2019. július 7. 13:02

Ha megcsinálod a munkád, senkit nem diszkriminálsz, mindenkivel jóban vagy, de nem mész el a pride-ra, akkor már gyanús vagy. A nyitottság jegyében.

„Cégvezetőként ott leszek a Budapest Pride-on. Az emberek olyan helyen szeretnének dolgozni, ahol biztosak lehetnek benne, hogy csak az számít, amit letesznek az asztalra, nem pedig a nemük, a származásuk, vagy hogy kit szeretnek. Vezetőként felelős és fontos lépés a Pride-on is képviselni ezt az értéket, jelenlegi és jövőbeli kollégáinkat. Ezért csatlakoztam én is a Nyitottak vagyunk kezdeményezéséhez, és biztatok ugyanerre más cégvezetőket is. A nyitott munkahely jó az ott dolgozóknak, a cégnek pedig versenyelőny, kulcs a jobb teljesítményhez és a kollégák felvételéhez, megtartásához.”

Nagyjából száz cégvezető csatlakozott ehhez a nyilatkozathoz

Azon gondolkodom, hogy vajon ha egy cégvezető mondjuk hagyományos értékek mellett állna ki, akkor mit kapna? 

És miért kéne csatlakozni a pride-hoz azért, hogy a cégen belül csak az számítson, amit letesz valaki az asztalra? 

Sőt: ebből a levélből számomra az derül ki, hogy igazából éppen nem csak az számít, hogy mit tesz le valaki az asztalra, hanem ezen cégek számára igenis fontos alkalmazottaik világnézeti meggyőződése: legyenek progresszívek. Ha megcsinálod a munkád, senkit nem diszkriminálsz, mindenkivel jóban vagy, de nem mész el a pride-ra, de a véleményed megtartod magadnak, vagy csak akkor mondod el, ha kérdezik, akkor már gyanús vagy. 

Ez nem elmélet, hanem gyakorlat: több ismerősöm számolt be ilyesfajta élményekről. Megkérdezték ugyanis őket, hogy kimennek-e a pride-ra. Pontosabban a mondat valahogy úgy szólt: ugye te is kijössz a pride-ra? Ha a válasz nem volt, akkor az illető gyanúba keveredett.

Ott a Google, ami kirúgta a női kvótát megkérdőjelező mérnökét, aki tudományos kutatásokra hivatkozott; ott az Ikea, aki most a nagyobb befogadás és nyitottság jegyében, nyilvánvalóan kizárólag alkalmazottja munkateljesítményét figyelembe véve kirúgta Lengyelországban a szivárványos cégfilozófiával szembehelyezkedő munkatársát. 

És még mondják a radfemek, hogy a kapitalizmus az elnyomó patriarchátus szövetségese. Az elszivárványosodó vállalatoknál a tolerancia és sokszínűség jegyében világszerte hódít a pride-dogmatika és a másképp gondolkodók kirekesztése.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151202

Ajánljuk még a témában