A „nyitott” cégvezetők és a pride-dogma

2019. július 7. 13:02
Ha megcsinálod a munkád, senkit nem diszkriminálsz, mindenkivel jóban vagy, de nem mész el a pride-ra, akkor már gyanús vagy. A nyitottság jegyében.

„Cégvezetőként ott leszek a Budapest Pride-on. Az emberek olyan helyen szeretnének dolgozni, ahol biztosak lehetnek benne, hogy csak az számít, amit letesznek az asztalra, nem pedig a nemük, a származásuk, vagy hogy kit szeretnek. Vezetőként felelős és fontos lépés a Pride-on is képviselni ezt az értéket, jelenlegi és jövőbeli kollégáinkat. Ezért csatlakoztam én is a Nyitottak vagyunk kezdeményezéséhez, és biztatok ugyanerre más cégvezetőket is. A nyitott munkahely jó az ott dolgozóknak, a cégnek pedig versenyelőny, kulcs a jobb teljesítményhez és a kollégák felvételéhez, megtartásához.”

Nagyjából száz cégvezető csatlakozott ehhez a nyilatkozathoz

Azon gondolkodom, hogy vajon ha egy cégvezető mondjuk hagyományos értékek mellett állna ki, akkor mit kapna? 

És miért kéne csatlakozni a pride-hoz azért, hogy a cégen belül csak az számítson, amit letesz valaki az asztalra? 

Sőt: ebből a levélből számomra az derül ki, hogy igazából éppen nem csak az számít, hogy mit tesz le valaki az asztalra, hanem ezen cégek számára igenis fontos alkalmazottaik világnézeti meggyőződése: legyenek progresszívek. Ha megcsinálod a munkád, senkit nem diszkriminálsz, mindenkivel jóban vagy, de nem mész el a pride-ra, de a véleményed megtartod magadnak, vagy csak akkor mondod el, ha kérdezik, akkor már gyanús vagy. 

Ez nem elmélet, hanem gyakorlat: több ismerősöm számolt be ilyesfajta élményekről. Megkérdezték ugyanis őket, hogy kimennek-e a pride-ra. Pontosabban a mondat valahogy úgy szólt: ugye te is kijössz a pride-ra? Ha a válasz nem volt, akkor az illető gyanúba keveredett.

Ott a Google, ami kirúgta a női kvótát megkérdőjelező mérnökét, aki tudományos kutatásokra hivatkozott; ott az Ikea, aki most a nagyobb befogadás és nyitottság jegyében, nyilvánvalóan kizárólag alkalmazottja munkateljesítményét figyelembe véve kirúgta Lengyelországban a szivárványos cégfilozófiával szembehelyezkedő munkatársát. 

És még mondják a radfemek, hogy a kapitalizmus az elnyomó patriarchátus szövetségese. Az elszivárványosodó vállalatoknál a tolerancia és sokszínűség jegyében világszerte hódít a pride-dogmatika és a másképp gondolkodók kirekesztése.

 

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lefordítom: most már kötelező.

Ha engem kérdeznek, mindig azt válaszolom, hogy a homokosok esetében nem a jog és jogtalanság között van a differencia, hanem a helyes és a téves antropológia között. A társadalomra nem lehet rákényszeríteni egy hazugságot, akkor sem, ha ez a legtetszetősebb jelszavakban adja elő magát.

Válaszok:
legyetek | 2019. július 7. 15:03

Ez ennél keményebb dolog: hiába hoz határozatot az ensz, hogy
ezentúl a férfiak szüljék a gyerekeket, nem fog menni.

Egyszerűen vannak ideológiák, akár prpagandisztikusan
sulykolva, akár jogszabályba csomagolva, amik egyszerűen nem
működnek. Hiába hoznak törvény arról, hogy, minden lehülő
tárgy emelkedjen föl, hogy ne sérüljon az energiamegmaradás,
ez nem fog menni (TDT2 miatt).

Már régóta látom, hogy milyen érvekkel próbálnak meg minél több embert meggyőzni, hogy csatlakozzanak a Pride-hoz: a Pride nem is az LMBTQ* emberekről szól, hanem a toleranciáról, a nyitottságról, a haladásról, azaz csak és csupa pozitív dologról, sőt, a felvonuló melegek tulajdonképpen a TE érdekeidért vonulnak fel, mert neked hozzák el a toleranciát, a nyitottságot és a haladást, és a többi pozitív dolgot, ezért _kötelességed_ csatlakozni hozzájuk.
Agyrém.
Eléggé kifacsart módon próbálják elérni, hogy minél több ember támogassa a buzilobbi tevékenységét, és úgy tűnjön, ez a társadalmi közakarat.
Egyébként ez már nagyon régi érvelési módszer, hogy "állj be amögé, amiért én kiállok, mert ez voltaképpen a te érdeked is" - rengeteg esetben olyankor, amikor láthatólag csak az adott egyén vagy csoport érdekéről van szó.
Azonkívül még egyszer nem láttam, hogy a buzilobbi beállt volna bármilyen más, nem progresszív mozgalom mögé, szóval tőlük még nem láttam az ő csoportjukon kívül eső dologra irányuló toleranciát - pedig hát minimum kölcsönösnek kellene lennie a dolognak.

Fejlettnyugaton ez rendszeres. Ott volt pl. Simon Chylinski, akit azért rúgtak ki a hangmérnöki állásából, mert _másfél éves_ twitter bejegyzései nem voltak elég haladóak.
És ez csak egy eset.

Mindig nyafiztok, hogy a Fidesz diktatúrát épít, majd akkor sírjál, ha elvisznek munkatáborba - nem tudom, érted-e a hasonlatot.

A nyugat-európai progresszívek simán cserben hagyták az általuk korábban évtizedekig hivatkozási alapként használt zsidóságot, mihelyst nagyobb hasznot reméltek a mohamedánok "érdekképviseletétől"
Ha a mohamedánok elkezdik verni a buzikat, akkor úgy elfelejtik a pride-ot, mintha soha nem is létezett volna.
(és igazi 1984-es duplagondol módra közben folyamatosan számonkérik Magyarországon a buzikkal szembeni toleranciát)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés