Kálmán Olga: Segíteni fogom Karácsony Gergelyt

2019. június 27. 15:15
A volt műsorvezető szerint nem kapott meghívást az eredményhirdetésre, azért nem ment el.

A Demokratikus Koalíció (DK) azon dolgozik a jövőben, hogy Karácsony Gergely az ellenzéki tábor sikeres főpolgármester-jelöltje legyen – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, aki a DK jelöltjeként vett részt az ellenzéki előválasztáson. 

„Innentől kezdve nem kérdés, hogy az ellenzéki tábor főpolgármester-jelöltjét Karácsony Gergelynek hívják, az sem kérdés, hogy amiben csak lehet én a munkámmal segíteni fogom őt, és az sem kérdés, hogy innentől kezdve a Demokratikus Koalíció is azért dolgozik, hogy Karácsony Gergely az ellenzéki tábor sikeres főpolgármester-jelöltje és sikeres, győztes főpolgármestere legyen ősztől” – mondta Kálmán Olga. A DK jelöltje ismét gratulált Karácsony Gergelynek, aki – mint mondta – „nagyon meggyőző többséget” szerzett az előválasztáson. Kálmán Olga úgy vélte: az előválasztás az ő és a momentumos Kerpel-Fronius Gábor jelölésével nyert valódi értelmet, és ebben a versenyben Karácsony Gergely meg tudta mutatni, hogy szoros helyzetben, valódi kihívások közt igenis jól tud teljesíteni.

Nem kapott meghívást az eredményhirdetésre

Az előválasztásról szólva „több mint fantasztikusnak” és a „demokrácia ünnepének” nevezte azt, ami elmúlt napokban Budapesten történt. A város és mindenki, aki részt vett az előválasztásban bebizonyította, hogy Budapestnek szüksége van a demokráciára – fogalmazott.

Arról, hogy miért nem volt ott szerdán, az előválasztás eredményhirdetésén, Kálmán Olga azt mondta: ennek az volt oka, hogy nem kapott meghívást az eseményre, de szerinte ebből nem kell semmilyen messzemenő következtetést levonni. Technikai malőrnek, félreértésnek nevezte a történteket, hangsúlyozva, hogy senkiben semmilyen rossz érzés nincs ezzel kapcsolatban. Hozzátette: arról, hogy az eredményváróra a jelölteket is várják, nem tudott sem ő, sem DK elnöke, sem a párt kommunikációs igazgatója, mert az utolsó információ ezzel kapcsolatban az volt, hogy minden jelölt saját pártjával, aktivistáival fogja az eredményt várni. Nemmel, nevetve válaszolt arra kérdésre, hogy esetleg azért nem volt-e ott az eseményen, mert „összeomlott” az eredmény hallatán.

A jövő 

Kálmán Olga – aki korábban televíziós újságíró volt – jövőbeli, esetleges politikai szerepvállalásával kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta: személyesen beszélt csütörtökön Karácsony Gergellyel, de a jövőről, illetve arról, hogy hogyan tudja segíteni majd a munkáját, további egyeztetések lesznek. Szintén kérdésre válaszolva cáfolta, hogy Karácsony Gergely konkrét fővárosi posztra kérte volna fel. „Isten őrizz, ő nem ilyen, és sem vagyok ilyen” – jegyezte meg Kálmán Olga, aki szerint sem ő, sem Karácsony Gergely, sem Kerpel-Fronius Gábor nem „pozícióosztásokban” gondolkodnak.

Arra, hogy a DK-val való kapcsolata megmarad-e, Kálmán Olga azt válaszolta: erről még nem beszéltek, még nem tudja a jövőt. Egy másik jövőjét firtató kérdésre válaszolva hangsúlyozta: az előválasztás és a kampány időszaka alatt nem azzal foglalkozott, hogy mi lesz ha nem sikerül, ezért nem tud arra választ adni, mi lesz egy vagy két hét múlva, vagy szeptemberben, októberben.

Értékelés

Arra a kérdésre, hogy kiértékelték-e már, miért nem járt sikerrel a kampánya, Kálmán Olga úgy válaszolt: az előválasztás igenis nagy siker, a budapestiek sikere volt. „Nincsenek sikeres vagy sikertelen jelöltek, hanem a három közül kiválasztották a legjobbat a választók, ennyi” – fogalmazott. Kálmán Olgát arról a telefonos kampányról is kérdezték, amelyben Karácsony Gergelyt a DK jelöltjeként állították be. Erről a DK jelöltje azt mondta: Karácsony Gergely emiatt elnézést kért, „ezen túlhaladt az idő”. Kálmán Olga hangsúlyozta, hogy Tarlós István jelenlegi főpolgármesternek „van félnivalója”, és reményét fejezte ki, hogy októberben a város „visszakapja, amit elvettek tőle az elmúlt 9 évben”.    

Szerdán jelentették be, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa nyerte az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztását. Karácsony Gergely a június 20-tól június 26-án délig tartó előválasztáson 33 ezer 355 szavazatot szerzett. Az előválasztáson a DK támogatásával függetlenként induló Kálmán Olga lett a második 25 ezer 093, míg a harmadik helyen Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa végzett, aki 9792 szavazatot kapott.

(MTI)

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kapott meghívást?
Ha ő nyerte volna, akkor küldtek volna neki?
De az eredményhirdetés alatt bontották fel a zárt borítékot, amelyben az eredmények voltak.
Valami nem tiszta!

Válaszok:
Negue | 2019. június 27. 15:42

Tegnap még azt mondta, hogy
"nincs egy rongyom, amit felvegyek!" :))) (Gréczy szerint)
Na jó. Tudjuk, az sem igaz amikor azt mondják: Jó reggelt!

Pontosan így van. Folyamatosan lebuknak.

"Kálmán Olga: Segíteni fogom Karácsony Gergelyt"

Kezd bennem valami kis emberi együttérzés megmozdulni a szerencsétlen Karácsony iránt. Ha tényleg segíteni kezdi Olga.

DDD

Tekeredik a kígyó, rétes akar lenni
Tekeredik a rétes kígyó akar lenni

A bukást milyen szépen kiszínezi. Győzelemmé tupírozta.
Lett belőle, a demokrácia, értsd Kálmán Olga győzelme.
Egy elháríthatatlan akadály van, volt csak, a nagy meleg, meg a sok eső.

Mi mondunk véleményt ? És ezt a "fantasztikus" érzést még nem érezted?
Te még sosem választottál Kálmán asszonyság?
Minden választás erről szól, hogy mi mondunk véleményt.

Lenne egy pompás ötletem, szabadon felhasználható. Ki kellene tenni valami köztérre egy XY-t Főpolgármesternek táblát, amibe mindenki szabadon beírhatja bárki a nevét és egy kivágott lyukba beledughatja a fejét. Tuti siker lenne.

Pont úgy beszélt, mint Gyurcsányné. Úgy hangsúlyozott és olyan tagoltan, "lelkesen" beszélt.

Abban is hazudtak, hogy az Olga a választás éjszakáján felhívta a Gyurcsány Klárát, vagy a Dobrev Ferivel beszélgettek régóta az indulásról.

Most kapott egy kis figyelmet, bár győzelemre számított, amikor bedobta az ötperceseket.
De benne ragadt a saját kátyújában.

A sumákolás világcsúcstartói.

Hogyne, persze, természetesen....hiszen olyan vonzó pártok. :DDDD

Az sem stimmel, hogy Karácsonyt fogja segíteni a munkájával, de nem tudja, mi lesz két hét múlva.
Hazudik.

Dehogynem. Főleg tőlük. Nem emlékszem Gréczy mit hadovált, de mondott valamit, hogy Olga valahol volt, és már nem volt ideje átöltözni. :D Gondolom, nem takarítani volt, valami ruha csak volt rajta, hogy beugorjon az eredményhirdetésre, de lehet, hogy nagyestélyit akart felvenni, eme díszes alkalomra. Gondolom Gyurcsányék is ezért nem képviseltették magukat.
Na mindegy csak az a lényeg, hogy az igazmondástól félnek, mint ördög a tömjénfüsttől.

Sőt ilyenkor szoktátok azt emlegetni, hogy jó...jó.. de hány százalék ment el szavazni?
Tudom most nem számít. Így is hatalmas győzelem!
Főleg így, hogy csak ők a "vonzóak" indultak Budapesten.
Szerintem 2010 óta is minden választást megnyernének, ha a Fidesz nem indulna.
Talán egyszer még benyújtják, mint törvényjavaslatot, és minden erőlködésnek vége. :))
Majd ősszel térjünk erre vissza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés