A New York Times szerint a mérsékelt jobboldal is szélsőjobb

2019. június 18. 17:20
Oknyomozó cikket akart írni a Times újságírója, de végül nagyon belezavarodott.

Hogyan tehet valakit a YouTube szélsőjobboldalivá? – ezt a kérdést feszegette a New York Times egyik, június 8-i, Kevin Roose által jegyzett cikke, amelynek főszereplője Caleb Cain vlogger és főiskolai diák volt, aki, miután kirúgták, a New York Times szerint a netnek köszönhetően a szélsőjobboldalra sodródott. A Daily Wire szerzője,  Michael J. Knowles szerint viszont a New York Times cikke tele van csúsztatással és hazudik.

Caleb Cain „segítségért a YouTube feltöltőihez fordult – írta a New York Times. – Hamarosan bele is került a szélsőjobboldali univerzumba, ahol ezernyi videót talált összeesküvés-elméletekkel, nőgyűlölettel és rasszizmussal.” A lap cikkben szereplő fotóin ott szerepelt a Daily Wire alapító-főszerkesztője, Ben Shapiro; Milo Yiannopoulos és még a Nobel-díjas Milton Friedman is; miközben Shapiro és Friedman zsidó származásúak.

A Daily Wire kifejti: a New York Times olyan személyiségeket sorolt az alt-righthoz, akik explicite elítélték az alt-rightot. Majd pedig szélsőjobboldalinak nevezte a tradicionalista konzervatívok meggyőződését:

Azaz: Cain szélsőjobboldali ideológiája mindennapi életének részévé vált, minthogy tradicionalista konzervatívként nevezte meg magát, a régimódi nemi szerepeket preferálta és keresztény nővel randizott. 

A lap szerint Caleb Cain életének mélypontja az volt, amikor Trump győzelmének éjszakáján Steven Crowder jobboldali politikai kommentátor Trump nyert! című élő videóját nézte közvetlenül lefekvés előtt.

Mint Knowles rámutat: a New York Times szerint nincs különbség az alt-right, a szélsőjobb, a hagyományos konzervatívok és a Trump-szavazók között. Szép.

Persze aztán Cain 2017 környékén „végül megvilágosodott” a baloldali videóknak köszönhetően, és ma már hithű szociáldemokrata. Videócsatornáját két hónapja indította a YouTube-on Faraday Speaks címen, ahol saját politikai gondolatait osztja meg a nagyközönséggel. Cain 15-én megosztott videójában, melyben az ominózus Times cikk van a középpontban, kifejti, hogy ma már vannak szocialista és kommunista barátai is, akikkel egyetért.

A Dailfy Wire rámutat: Cain valójában a szélsőbaloldalra jutott, nem pedig a szélsőjobbra. 

„A szerző véletlenül megcáfolta saját állítását. Roose eredetileg gy jobboldali radikálissá vált hétköznapi YouTube fogyasztót kívánt bemutatni. Azonban ha Cain radikalizálódott is, azt nem a jobboldal, hanem a baloldal irányába tette. A jobboldalról indított, és fokozatosan a szélsőbaloldalra tévedt” – mutat rá a Daily Wire újságírója..

 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A New York Times egy szaros kis balos szarlerakat. Ócska szeméttelep.

"Szélsőbal? A legkegyetlenebb New-Yorki Wall street újságja?"

jajj te képküldő-rajzolgató oktondi pistike, hát a NYT az mégsem WSJ!


Egyébként az alábbi lapon van egy releváns ábra is, "trend panel" cimkével - a NYT inkább balos:

https://www.quora.com/Does-the..

Próbálom elképzelni a nagy globalocégeket marketing nélkül, de asse megy.

Az emberi jogokért globalocégek közül is sokan trendien aggodalmaskodnak , éshát jahh :-) nekem is nehéz elhinnem :)

- Én is csak annyit írtam neked hogy a NYT nem Wall Street Journal.

Amit pedig linkeltem: hogy mire tartják komoly research centerekben,

legalábbis a liberaltól a conservative-ig terjedő skálán a NYT kimutatott helyét nem túl messzirerugaszkodván balosnak értelmezve.

https://www.quora.com/Does-the..

Watch :) Keresem egy ideje a youtube-on azt a reklámot amelyben karórát reklámoz - hát igen karórát reklámoz az a srác aki a nagy motorosok filmben nagy szimbolikusan eldobta az óráját...

Ezt mondom állandóan. Ezt találták ki. Akik nem ballibek, azok szélsőjobboldaliak. Ezennel ezt ki is mondják a szarháziak.

"A New York Times szerint a mérsékelt jobboldal is szélsőjobb"
Rendben, de akkor pl. Netanjahu hol áll a politikájával, amikor bombázza Gázát, Szíriát?? Ez nyilván baloldali, netán liberális politika.
Macron alatt francia fegyverekkel teszik tönkre Jement, Szíriát, ezek szerint Macron baloldali, vagy liberális...
No de mi a NYT?
Fentiek alapján:
Ami jó Izraelnek, jó Franciaországnak, az a jó a gazdanemzet USA-nak, ez világos...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés