A toryk többsége az országot is feláldozná a Brexitért

2019. június 18. 14:44
Egy friss felmérés szerint a Konzervatív Párt tagjait csak Corbyn miniszterelnöksége tántoríthatja el az uniós kilépéstől.

Pártjuk egysége mellett az Egyesült Királyságot is feláldozná a tory nagyobb része csak azért, hogy megtörténjen a Brexit – hozta nyilvánosságra legújabb felmérésének eredményét YouGov.

Az Egyesült Királyság Brexit-utáni jövővjével kapcsolatban Skóciát tekintik a leginkább feláldozhatónak: a megkérdezettek 63 százaléka szerint akkor is jó a Brexit, ha azzal Skócia függetlenedik. Észak-Írország jövőbeni „koronaalkotó” szerepétól 59 százalékuk tudna eltekinteni, azaz az Ír-sziget északi részéhez azért némileg jobban ragaszkodnak a brit konzervatívok.

54 százalékuk a konzervatív pártot is beáldozná, csak hogy a Brexit megtörténjen – derül ki a 882 párttagot megkérdező felmérésből. Sőt, 61 százalékuk azt is elviselné, ha komoly gazdasági problémékhoz vezetne a Brexit.

Viszont ha a Brexit azt jelentené, hogy Corbyn legyen a miniszterelnöki rezidencia lakója, akkor több mint felük (51%) mégis inkább maradna az EU-ban, csupán 39 százalékuk tartana ki továbbra is a kilépés mellett. Viszont 52 százalékuk szerint egy poszt-Brexit választáson győzelmet aratna a pártjuk.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés