A zöldcsapda

2019. június 15. 9:30

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Nyilvánvalóvá vált, hogy a zöldek agendája távolról sem csak a környezetvédelemből áll.

„Egyáltalán, miért liberálisak a zöldek? Azóta nyilvánvalóvá vált, hogy a zöldek agendája távolról sem csak a környezetvédelemből áll, azonban ezzel az általános vélekedés szerint pozitívnak számító témával el tudnak adni minden mást is. Nem véletlen, hogy a zöldprojektben nemcsak a média, hanem a Soros-hálózat is lát fantáziát.

A jelenlegi liberális konszenzus szerint ugyanis a zöldek a jók. Csakhogy amíg az általános igazságérzet szerint is ők a jók akkor, amikor valamilyen környezetszennyező mamutvállalat próbálja eltaposni őket a profitja érdekében, addig nem olyan világos, miért lenne igazuk minden másban is.

Ezt a narratívát nemrég újabb csodafegyverrel erősítették meg, a svéd aktivista kislány, Greta Thunberg személyében ugyanis olyan reklámarcot találtak, aki lényegében támadhatatlan.

Az új EP-ben a Zöldek tizenöt mandátummal többet szereztek, mint öt éve, így 75 képviselőjük van. A Matteo Salvini-féle bevándorlásellenes frakció létszámát megduplázva szerzett 73-at, és a minden szempontból rétegpárt zöld-liberálisokkal ellentétben a szuverenisták Európa-szerte erősödtek. A nyugati média narratívája mégis az, hogy Salviniék a – sajtó által irreálisan megfogalmazott – várakozások alatt teljesítettek, miközben a Zöldek óriási győztesek, és beleszólhatnak a csúcspozíciókról szóló harcba is. Meg is teszik, hiszen ők, akik az eddigi balliberális többséggel, a brüsszeli bürokráciával összhangban elárasztanák Európát migránsokkal, ők az »Európa-pártiak«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés