Fidesz: Gyurcsányék megalázóan alacsony bérekért dolgoztattak az egészségügyben

2019. június 15. 14:22
Az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormánypártokra – közölte a Fidesz.

Az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormánypártokra, Gyurcsányék viszont megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták őket – közölte a Fidesz szombaton az egészségügyért felelős államtitkár bejelentésére reagálva az MTI-vel.

Horváth Ildikó budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére, majd 2020-ban és 2022-ben is tovább nő.

A Fidesz erre reagálva azt írta, az ellenzéket vezérlő Gyurcsányék az egészségügyi dolgozókat sem becsülték, kormányzásuk alatt megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták őket, ezzel kiszámíthatatlanná tették megélhetésüket, több ezer ápolót az utcára tettek és az utánpótlásukat is leépítették.

Hozzátették, Gyurcsányék az elmúlt években sem támogatták azokat a költségvetési többlettámogatásokat, amelyeket a kormány az egészségügyre és az ápolói béremelésre adott. 

Az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormánypártokra, minden támogatást meg fogunk adni ahhoz, hogy az ápolói béremelés folytatásához szükséges pénz a jövő évi költségvetésben is rendelkezésre álljon – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2004-2007 időszakában az egészségügyi dolgozók létszámát 28,8 ezer fővel, közel 20 %-al csökkentette a Gyurcsány kormány, a bérköltségüket pedig ’eltapsolták”.
Kórházakat szüntettek meg, részben véglegesen, részben összevonással. Kórházi ágyakat építettek le és bevezették a várólistákat. Egy évig teljes káosz volt, mivel a mentőszállítást sem fejlesztették.

Ha hatalomra kerülnének, ott folytatnák ahol korábban abbahagyták és az ország újra a csőd szélére jutna. Mindezt uniós segítséggel, ahogy ezt tették 2006-ban José Manuel Durão Barroso segédlettel.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. június 15. 16:24
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés