Legalizálták a melegházasságot Ecuadorban

2019. június 13. 13:34
„A határozat nagy öröm egész közösségünk és Ecuador számára” – nyilatkozott Efrain Soria.

Törvényessé tette az azonos nemű párok házasságát helyi idő szerint szerdán az ecuadori alkotmánybíróság. A kilencfős bírói testületben 5-4 arányban hagyták jóvá a melegházasság legalizálását, ezzel Ecuador a latin-amerikai térségben már hasonló politikát folytató Argentínához, Brazíliához, Costa Ricához, Kolumbiához és Uruguayhoz csatlakozott.

Az alkotmánybíróság döntését hosszas jogi csatározás előzte meg, amelyet azonos nemű párok és melegjogi aktivisták indítottak el. Az azonos neműek élettársi viszonya tíz éve már legális Ecuadorban, de az élettársak a házaspároknál korlátozottabb jogokkal rendelkeznek az öröklés és az ingatlanjogok területén. Az alkotmánybíróság határozatában utasította a törvényhozást, hogy a családjog terén biztosítson egyenlő bánásmódot mindenki számára.

„A határozat nagy öröm egész közösségünk és Ecuador számára” – nyilatkozott Efrain Soria, az Ecuadori Egyenlőség Alapítvány nevű LMBT-jogvédő szervezet elnöke.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyébként ha már gusztustalan szivárványételek fotóiról van szó, nemrég találtam ezt a gyöngyszemet:

https://hips.hearstapps.com/de..

Akkor már csak 69 ország maradt, ahol nagyon helyesen, törvényileg tiltják a buzulást...
http://internap.hrw.org/featur..

Ezek ott Latin-Amerikában mindig jó tanulók voltak. Minden ojrópai divatot beemeltek a jogrendszerükbe, hátha akkor senki nem foglalkozik velük. A 30-as években azért voltak jobboldaliak, mert akkor Ojrópában Hitler volt a divat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés