Petíció: engedjék át az ukrán határon a segélyszállítmányokat!

2019. június 7. 14:20
A Katolikus Karitász levelet ír Zelenszkijnek.

A Katolikus Karitász aláírást gyűjt azért, hogy a Kárpátaljára szállított segélycsomagok határon történő átjutásának ne legyen bürokratikus akadálya. Az aláírásokkal megtámogatva levelet juttatnának el az ukrán elnök Zelenszkij-hez, melyben segítségét kérik az akadályok felszámolásához.

Levelüket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Vladimir Zelenszkíj Elnök Úr!

Magyarországi segélyszervezetként a Katolikus Karitász évek óta próbálja könnyebbé tenni az Ukrajnai fegyveres konfliktusok következtében rászorulóvá váló lakosság és különösen a Kárpátalján élők hétköznapjait többek között élelmiszerrel, védőoltásokkal, tűzifával, orvosi berendezésekkel vagy éppen a háborús áldozatok és hozzátartozóinak támogatásával. Az Ukrajnában élő rászorulóknak szánt humanitárius segélyszállítmnyok határon történő átjuttatása rendszeres nehézségekbe ütközik. A rendkívül hosszú várakozás, az adományok visszafordítása, vámudvarba helyezése, a korrupció, az adományokra vonatkozó folyamatosan változó szabályok és azok kiszámíthatatlan módon történő betartása, az adminisztráció megnehezítése mindennaposak a segélyszervezetek határátlépése során.

Ukrajna újonnan megválasztott elnökeként arra kérjük, segítse, hogy a segélyszervezetek adományai bürokratikus akadályok nélkül, egyszerűen, gyorsan, korlátozások nélkül juthassanak el a partner szervezetekhez és a rászoruló családokhoz Ukrajna területére.

Köszönettel:

Katolikus Karitász”

A petíciójukat itt lehet aláírni.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés