Mi Európát választjuk

2019. május 25. 09:31

Ha netán rosszul döntünk, mi is Juncker országának sorsára juthatunk.

2019. május 25. 09:31
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Ha akadna a józan eszű és ép lelkű európai polgárok közül valaki, aki még mindig nem látná és értené, hogy az Európai Unió brüsszeli központjában mit gondolnak Európáról és az európai emberekről, annak a Bizottság luxemburgi elnöke közvetlenül az EP-választások előtt, a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjúban világos üzenetet küldött. Jean-Claude Juncker szerint »a populisták és ostoba nacionalisták bele vannak szerelmesedve a saját országaikba, nem szeretik azokat, akik messziről jöttek. Én szeretem a messziről jötteket« – mondta annak az alig kétszáz éve létező európai miniállamnak a politikusa, amelynek már majdnem minden második lakosa külföldön született, és az uniós »csúcstartó« Málta után Luxemburgba érkezik a hazai népesség arányához viszonyítva a legtöbb EU-n kívüli bevándorló.

Jól tudjuk, hogy sokszor, sokan bántották a magyart, amely évszázadokon át a keresztény Európa védőbástyája volt a hódító iszlámmal szemben, s a Nyugat többnyire nemhogy nem védett meg minket a keleti (mongol, török, orosz stb.) »áfiumtól«, hanem sokszor vele szemben (németek, Habsburgok stb.) is meg kellett védeni Európa szívében fekvő hazánkat. Ezért nem értik sokan, hogy a magyaroknak (Márai feledhetetlen szavaival) »Ilyen nagy dolog a Szabadság?« Igen, ilyen nagy dolog, nagy betűvel! Ezért védjük ma is nemzeti szuverenitásunkat, identitásunkat, kultúránkat a Brüsszelből, Berlinből, Párizsból, Strasbourgból, Luxembourgból és bárhonnan fenyegető támadásoktól.

Egy dologban mégis egyetérthetünk az EB elnöki posztjáról öt hónap múlva lelépő, bukott luxemburgi politikussal. »Minden szavazónak meg kell kérdeznie magától: milyen lenne a holnap Európája, ha minden európai úgy voksolna, mint én?« – jelentette ki kedden Bécsben. Mi, több száz millió európai ember, akik szerelmesek vagyunk Európába s különösen a saját hazánkba, azt szeretnénk, hogy Európa holnap is az európaiaké – a miénk – maradjon. Ezért most olyan alkalmas, felelős politikusokat kell választanunk az Európai Parlamentbe, akik a következő öt évben valóban a mi értékeinket és érdekeinket képviselik. Ha netán rosszul döntünk, mi is Juncker országának sorsára juthatunk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2019. május 25. 13:08
egy hulye ujsagiro megint...luxemburgban a bevandorlok tobbsege feher galleros irodakukac vagy szaki /foleg nemet es francia/akikre az adoparadicsomnak fokozottan szuksege van az ado sumakolashoz...a magyar mercedesz gyar nyeresege is ott realizalodik mert 3%-s az ado tebuta/hazugmediagoreny
pollip
2019. május 25. 10:25
Az a baj, hogy az a baja velünk, hogy szeretjük a hazánkat. Arrafelé ezt az érzést már kiirtották az emberekből.
áfonya
2019. május 25. 09:49
Kommunisták a brüsszeli paraziták maguk alatt vágják a fát .... Európát gazdagító tudással rendelkező munkás rétegre rá telepítik az idegen analfabéta élősködőket .
áfonya
2019. május 25. 09:45
Kudarcba fulladt a migránsok iskolai integrációja Nyugat-Európában. Egy összefoglaló elemzés szerint ez társadalmi katasztrófához és gazdasági összeomláshoz vezethet. Európai embereket felszámolják nem lesz aki eltartsa a gazdag a kommunistákat a beilleszkedni nem akaró idegeneket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik