Vekkerekkel zárta kampányát az LMP

2019. május 24. 15:50

Jamiroquai, Vágó Gábor, Demeter Márta, a Vekkeres Ember, eső – minden adott volt, hogy jól zárja a kampányt a magyarországi zöld párt. A kérdés, ez mire lesz elég vasárnap.

2019. május 24. 15:50

Atomóra pontossággal kezdett bele délután háromkor a Lehet Más a Politika utolsó kampányeseményébe a budapesti Széll Kálmán téren: Vágó Gábor, EP-listavezetőjük –  a vele készült interjúnk csütörtökön jelent meg – és Demeter Márta, női társelnökük jelenlétében először szabadtéri diszkót hallgathatott Jamiroquai jóvoltából a pár érdeklődő újságírón túl az a pár járókelő, aki megszakította útját a kora délutáni forgalomban a zöld esőkabátosok és a köztük álló Vekkeres Ember kedvéért.

Először az EP-listavezető Vágó Gábor szólalt fel, aki egy vekkerrel a kezében drámai hangon bejelentette, hogy „az utolsó órában vagyunk, a Föld bolygónak már nincsenek... sok napjai, órái, évei hátra.” Elmondta, a klímaváltozás egyik politikai oldalnak sem kegyelmez, sem liberálisnak, sem konzervatívnak. Kijelentette, most van lehetőségünk utoljára élni a változás lehetőségével.

Szerinte a józan mértlékletesség útja maradt már csak hátra. Szerinte a nagyvállalatok az ellenségeik, mert számukra csak a profit „fontos”, az LMP-nek meg csak az egészséges környezet. „Május 26-a úgy vonul majd be a történelemkönyvekbe, amikor... úgy emlékeznek majd a gyermekeink, unokáink, hogy akkor fordult meg valami, akkor kaptak észbe az emberek, és akkor tértek vissza a józan mértékletesség útjára, és fölhagytak a pazarló életmódjukkal” – jelentette ki Vágó, aki szerint ünnepi nap lesz a vasárnapi.

Sajnos a kampányzáró videóját csak linkelni tudjuk. Itt nézheti meg, aki szeretné.

A Vekkeres Embert sajnos nem mutatta a kamera, miközben Vágó beszélt, de reméljük, már nem táncolt az időközben eleredő esőben. (Mert akkor Frank Sinatrát kellett volna bömböltetni, de Sinatra biztos nincs az LMP-s playlisten.)

Demeter Márta Vágóhoz képes sokkal visszafogottabban beszélt, szerinte az unió asztalára magyar és közös európai ügyek kerülnek a vasárnapi választás után. Beszédében utalva Szijjártó Péter csütörtöki szavaira, úgy fogalmazott: nem a multikat, hanem a magyar kkv-kat kell támogatni uniós forrásokból, tehát a multik ellenében a hazai cégeket támogatnák. Szerinte tisztességes európai bérek kellenek, ehhez pedig az LMP kilences listájára kell szavazni – fejezte be.

Aztán újra Vágó következett, aki megafonos produkcióval – a párttagok nagy örömére – többször bekiabálta a budai kora délutánba, hogy „Ébresztő Magyarország, ébresztő, Európa!” Erre előkerültek az addig rejtegetett vekkerek a zöld esőkabátok alól, a Vekkeres Ember így már nem volt egyedül, ez látszódott is rajta, ugyanis széles vigyorral az arcán mutatta fel a vekkerét.

Természetesen orbánozás is volt, Vágó szerint a kormányfő klímabűnőzök mellé állt. De ezzel vége is lett a show-nak, és jött újra Jamiroquai, és a Széll Kálmán téri diszkó.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKissLaci
2019. május 26. 12:47
Mit akarnak a vekkerekkel? Lejárt az idejük? Lehet más a vekkeróra? (Digitális?) Orosz vekkerek avatkoznak be az EU-választásba?
Korrupt Kornél
2019. május 25. 10:32
" A mezőgazdaság vonatkozásában többek között az üvegházhatású gázokat termelő kérődzők helyett a sertés és baromfi ágazat erősítését, a rossz talajművelési gyakorlat megváltoztatását, ezen belül a forgatás nélküli energiatakarékos talajművelési rendszerek visszaállítását"... stb mondá a nagy szakállasbajszos böszme. Majd kakastejet iszik a magyar, esetleg megfejik a sertést. Az lmp mindent megold, miközben levegőszennyezéses tüntetésre agitál! Kétszínű aljadékok lettek.
IV. Fawkes
2019. május 25. 08:38
Ezeknek soha nincs egy eredeti, saját ötletük?
NTLLK
2019. május 25. 07:16
Nem vekker! Vaker!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik